Yüreği yanık anne!

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK'lı teröristlerce önceki yıl katledilen 13 yaşındaki Fırat Sımpil'in annesi Kadriye Sımpil'in evlat acısı dinmiyor.

Haberler 30.08.2017 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silvan Baraj inaat yolu olarak da kullanlan Balar Mahallesi Büyük çeme Caddesinde, 30 Austos 2015te sebze almak için evden çkt srada teröristlerin yola tuzaklad patlaycy infilak ettirmesi sonucu hayatn kaybeden küçük Fratn annesinin yas sürüyor.

Evladn kendisinden ayran hain saldrnn izini hafzasndan silemeyen acl annenin oluna duyduu özlem her geçen gün katlanyor.

Gözya dinmeyen anne Smpil, bu aclarn son bulmas, baka annelerin benzer aclar yaamamas için dua ediyor.

- Olum paramparça olmutu

Anne Smpil, oluna hasret geçirdii 2 yl Kürtçe anlatt.

Evde bulunduklar srada büyük bir patlama sesi duyduklarn, Fratn dedesinin kendilerine, üzerinde yeil tiört olan bir çocuun patlamada hayatn kaybettiini söylediini belirtti.

Bunun üzerine olay yerine kotuunu ve üzerindeki tiörtün renginden olunu tehis ettiini dile getiren Smpil, Eer bilseydim olumun elinin yerde olduunu, hemen onu yerden alrdm. Olum paramparça olmutu. Evladmn ölümünden, gülemiyoruz. Bazen acm unutmam için yaknlarm espri yapar ama benim hep içim yanyor. dedi.

O gün oluna el arabas verip manava sebze almaya gönderdiini anlatan Smpil, Fratn bir daha geri dönmeyeceini aklndan dahi geçirmediini aktard.

Frattan bahsettiimde bir küçüü olan Ahmet bana onun cennete gittiini söylüyor. diyen Smpil, saldr sanki dün yaanm gibi hissettiini, unutamadn, evden her çktnda patlamann sürekli gözünde canlandn kaydetti.

Smpil, o günden sonra mahalleden uzaklamak istediini ifade ederek, olunun katledildii caddeden geçmekten büyük ac duyduunu söyledi.

- çorabn ve fotorafn sürekli çantamda tayorum

çocuklarna baktnda yitirdii evladn hatrladn aktaran Smpil, yaasayd Fratn bu sene 8inci snfa gideceini vurgulad.

Smpil, Fratn bütün elbiselerini hayr için fakir ve yetim çocuklara dattm. Bir tek çorab kalmt geriye. O çorabn ve fotorafn sürekli çantamda tayorum, kokluyorum, onlarla teselli olmaya çalyorum. diye konutu.

Saldrnn ardndan dier çocuklarn bakkala dahi gönderemediini belirten Smpil, bu acnn unutulmayacan dile getirdi.

Smpil, hislerini öyle paylat:

Bu ac içimden hiç çkmyor. Kap çalndnda Frat imdi içeri girecek, çocuklar sokakta oyun oynarken, Bu Fratn sesi deil mi, arkadalarn sokakta gördüümde, Frat sa olsayd o da onlarla oynayacakt diyorum. Bin yl da geçse aradan ne kalbimden çkar ne de unuturum olumu. nallah bundan sonra kimse bu acy yaamaz. Bu acy bize yaatanlara Allah hakkmz brakmasn. Allah devletin elini her daim uzun tutsun.

Ana Sayfaya Git