Yüreğimiz yanık, ama direneceğiz

Diyarbakır’da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ailelerin HDP binası önündeki oturma eylemi, 533'ncü günde de sürüyor. Eylem çadırındaki aileler, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen 13 kişi için yas tuttu. Bazı annelerin ağıt yaktığı, bazılarının da zaman zaman baygınlık geçirdiği çadırda, taziye ziyaretleri yapıldı. Aileler adına açıklama yapan, 2 yıl önce kaçırılan oğlu Mustafa için eşi Rauf Biçer ile birlikte oturma eylemini sürdüren kanser hastası Ayşegül Biçer, terör örgütü PKK'nın bir kere daha alçak yüzünü gösterdiğini ifade ederek, "13 masum vatandaşımız şehit oldu. Bu yapılan saldırı, tüm insanlığa yapılmıştır. Biz anne ve babalar olarak devletimizin her zaman arkasındayız" dedi.

Haberler 16.02.2021 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP il binas önünde evlat nöbeti tutan aileler, Irakn kuzeyindeki Gara bölgesinde PKKl teröristler tarafndan ehit edilen 13 kii için yas tuttu. Anneler gözyalar içinde terör PKKya lanet okurken, üzüntüden baygnlk geçirenler oldu. Atlarn yakld çadrda taziye için ziyaretler de gerçekleti. AK Parti Balar lçe Bakan Ahmet Maruf Demir ve yönetimi, ailelere taziyelerini iletti. Müftülük tarafndan çadrda Kuran- Kerim tilaveti okundu ve ehitler için dualar edildi.

AITLAR YAKILDI, DUALAR OKUNDU

Aileler, 13 ehit için basn açklamas gerçekletirdi. Aileler adna açklamay, 2 yl önce kaçrlan olu Mustafa için ei Rauf Biçer ile birlikte oturma eylemini sürdüren kanser hastas Ayegül Biçer okudu. Terör örgütü PKKnn bir kere daha alçak yüzünü gösterdiini ifade eden Biçer, terör örgütünün 13 masum vatanda katlettiini söyleyerek öyle konutu:

YAPILAN SALDIRI, TÜM NSANLIA YAPILMITIR

Biz Diyarbakr anne ve babalar olarak bata Sayn Cumhurbakanmz, çileri Bakanmz Süleyman Soylu ve tüm kolluk kuvvetlerimize, gösterdikleri çaba için çok teekkür ederiz. Maalesef hain terör örgütü PKK, bir kere daha alçak yüzünü göstererek sa olarak kurtulmasnlar diye silahsz masum vatandalarmz canice katletmitir. 13 masum vatandamz ehit oldu. Bu yaplan saldr, tüm insanla yaplmtr. Biz anne ve babalar olarak devletimizin her zaman arkasndayz. Tek bir terörist ve tek bir evlat kalmayana kadar biz mücadelemizden asla vazgeçmeyeceiz. çocuu kandrlarak daa götürülmü tüm anne ve babalara sesleniyorum. Bugün birlik ve beraberlik günüdür, gelin hep beraber tek yürek olalm, evlatlarmz dadan indirelim. Bu hain PKK ve uzants HDP, aileleri mücadelesinden vazgeçirmek için, yldrmak için, yetmedi tehdit etti, yetmedi kafamza silah dayad, yetmedi evimizi yakt, yetmedi çocuklarmzn ölümünü paylatlar ve yetmedi çocuklarmz bask ve tehdit altnda bize kar konuturttular. Bunu iyi bilsinler ki, biz ölümüne devletimizin arkasndayz.

HAN TERÖR ÖRGÜTÜNÜN GERçEK YÜZÜNÜ TÜM TÜRKYEYE GÖSTERECEZ

PKK tarafndan kaçrlan evlatlarna çarda da bulunan Biçer, Buradan bütün çocuklarmza seslenmek istiyoruz, ne olursunuz, artk hain, alçak terör örgütü PKKnn cani yüzünün görün, kolluk kuvvetlerimize teslim olun. çünkü biz ölümüne kararlyz. imdi soruyoruz, sözde demokratlar, sözde aydnlar, sözde sanatçlar, sözde akademisyenler, sözde insan haklar savunucular, ama ancak fakatl cümleleri kuranlar, bunu unutmayn ki hakszlk karsnda susan dilsiz eytandr. Biz ve babalar olarak sonuna kadar kararlyz. Hakkmz alacaz ve alçak hain terör örgütünün gerçek yüzünü tüm Türkiyeye göstereceiz, tüm dünya da bunu görecek. Buradan ehitlerimize rahmet, ailelerine basal diliyoruz. Rabbim mekanlarn cennet eylesin, sabr versin dedi

Ana Sayfaya Git