Yüreğimiz yanık, ama direneceğiz

Diyarbakır’da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ailelerin HDP binası önündeki oturma eylemi, 533'ncü günde de sürüyor. Eylem çadırındaki aileler, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen 13 kişi için yas tuttu. Bazı annelerin ağıt yaktığı, bazılarının da zaman zaman baygınlık geçirdiği çadırda, taziye ziyaretleri yapıldı. Aileler adına açıklama yapan, 2 yıl önce kaçırılan oğlu Mustafa için eşi Rauf Biçer ile birlikte oturma eylemini sürdüren kanser hastası Ayşegül Biçer, terör örgütü PKK'nın bir kere daha alçak yüzünü gösterdiğini ifade ederek, "13 masum vatandaşımız şehit oldu. Bu yapılan saldırı, tüm insanlığa yapılmıştır. Biz anne ve babalar olarak devletimizin her zaman arkasındayız" dedi.

Yüreğimiz yanık, ama direneceğiz

HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan aileler, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 13 kişi için yas tuttu. Anneler gözyaşları içinde terör PKK'ya lanet okurken, üzüntüden baygınlık geçirenler oldu. Ağıtların yakıldığı çadırda taziye için ziyaretler de gerçekleşti. AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Ahmet Maruf Demir ve yönetimi, ailelere taziyelerini iletti. Müftülük tarafından çadırda Kuran-ı Kerim tilaveti okundu ve şehitler için dualar edildi.

AĞITLAR YAKILDI, DUALAR OKUNDU

Aileler, 13 şehit için basın açıklaması gerçekleştirdi. Aileler adına açıklamayı, 2 yıl önce kaçırılan oğlu Mustafa için eşi Rauf Biçer ile birlikte oturma eylemini sürdüren kanser hastası Ayşegül Biçer okudu. Terör örgütü PKK'nın bir kere daha alçak yüzünü gösterdiğini ifade eden Biçer, terör örgütünün 13 masum vatandaşı katlettiğini söyleyerek şöyle konuştu:

'YAPILAN SALDIRI, TÜM İNSANLIĞA YAPILMIŞTIR'

"Biz Diyarbakır anne ve babaları olarak başta Sayın Cumhurbaşkanımız, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve tüm kolluk kuvvetlerimize, gösterdikleri çaba için çok teşekkür ederiz. Maalesef hain terör örgütü PKK, bir kere daha alçak yüzünü göstererek sağ olarak kurtulmasınlar diye silahsız masum vatandaşlarımızı canice katletmiştir. 13 masum vatandaşımız şehit oldu. Bu yapılan saldırı, tüm insanlığa yapılmıştır. Biz anne ve babalar olarak devletimizin her zaman arkasındayız. Tek bir terörist ve tek bir evlat kalmayana kadar biz mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Çocuğu kandırılarak dağa götürülmüş tüm anne ve babalara sesleniyorum. Bugün birlik ve beraberlik günüdür, gelin hep beraber tek yürek olalım, evlatlarımızı dağdan indirelim. Bu hain PKK ve uzantısı HDP, aileleri mücadelesinden vazgeçirmek için, yıldırmak için, yetmedi tehdit etti, yetmedi kafamıza silah dayadı, yetmedi evimizi yaktı, yetmedi çocuklarımızın ölümünü paylaştılar ve yetmedi çocuklarımızı baskı ve tehdit altında bize karşı konuşturttular. Bunu iyi bilsinler ki, biz ölümüne devletimizin arkasındayız."

'HAİN TERÖR ÖRGÜTÜNÜN GERÇEK YÜZÜNÜ TÜM TÜRKİYE'YE GÖSTERECEĞİZ'

PKK tarafından kaçırılan evlatlarına çağrıda da bulunan Biçer, "Buradan bütün çocuklarımıza seslenmek istiyoruz, ne olursunuz, artık hain, alçak terör örgütü PKK'nın cani yüzünün görün, kolluk kuvvetlerimize teslim olun. Çünkü biz ölümüne kararlıyız. Şimdi soruyoruz, sözde demokratlar, sözde aydınlar, sözde sanatçılar, sözde akademisyenler, sözde insan hakları savunucuları, 'ama' 'ancak' 'fakat'lı cümleleri kuranlar, bunu unutmayın ki haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Biz ve babalar olarak sonuna kadar kararlıyız. Hakkımızı alacağız ve alçak hain terör örgütünün gerçek yüzünü tüm Türkiye'ye göstereceğiz, tüm dünya da bunu görecek. Buradan şehitlerimize rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Rabbim mekanlarını cennet eylesin, sabır versin" dedi

Kaynak: Diyarbakır Söz