Zafer annelerin!

Diyarbakır’da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 197 aile, eylemlerini 525'inci günde, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle kaldıkları otelde sürdürdü.

Haberler 08.02.2021 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 197 ailenin balattklar eylemlerinin 525incisini gerçekletirdiler. Pandemiden dolay sokaa çkma kstlamas nedeniyle aileler kaldklar otelde, eylemlerini kararllkla sürdürmeye devam etti. Aileler HDPnin siyasilerini sorumluluk almaya davet etti.

ZAFER KAZANDILAR, çOCUKLARINI GETRDLER

Diyarbakrda yaayan inaat içisi Celil Begda ile ei Hediye Begda, 5 Mays 2019da ortadan kaybolan oullar Yusufun HDPliler tarafndan düün arac olarak süslenen minibüsle daa kaçrldn ifade ederek, 4 Eylül 2019da HDP binas önüne gelerek, oturma eylemine balad.

BZLER EVLATLARIMIZIN DÖNMESN STYORUZ

Eyleme katlan aile saysnn her geçen gün arttn dile getiren Begda, çocuklar teslim olan ailelerle zafer kazandklarn vurgulayarak, 525 gündür HDPnin kaps önündeyiz. Herkes evlad için gelmi buraya. HDP, bu milletin evini ykt, huzurumuzu kaçrd. stanbulda eylem yapan örencilerle toplant yapyorlar, gelip bu ailelerle neden toplant yapmyorlar. stanbulda örenciler için yol kesiyorlar, bizim için neden bir ey yapmyorlar. PKKdan çocuklarmz istesinler. 200 aileye ulayoruz. Eylemimize katlm sürüyor. Burada eylem yapan ailelerin emei hiçbir zaman boa gitmedi.

ARTIK YETER HUZUR STYORUZ, HALK UYANSIN

Zafer kazandlar, çocuklarn getirdiler. Bu da bizim için bir baardr. Bizim çocuklarmz da Allahn izniyle gelecektir. çocuklarmzn hepsi gelmeden, buradan kalkmayacaz, kararlyz. Olum, frsatn bulduunda kaç, gel. Artk yeter, annen hasta ve biz de huzur kalmad. Kimsenin hakk yok bize bunu yaatmaya. Yeter artk. Diyarbakr halkna da sesleniyorum; artk uyann. Gelin, bize destek verin bu ii çözelim. Halk bu ii çözer. Bu çadr onlar bitirecek ve bitirmi de diye konutu.

4 SINIF ÖRENCSYKEN ALIP GÖTÜRÜLDÜ

2015 ylnda maliye 4üncü snf örencisiyken HDPliler tarafndan seçim kampanyas ile Diyarbakra getirilip daa gönderilen Yavuzun babas Nihat çamar, 2 yla yakndr biz buradayz. Bu HDPliler, onlarn neresinden bakarsak hep hata, hep millet dümanl, bunlar Kürt düman. Bunlarda ne vicdan ne merhamet var. Bunlar çocuk katilidir. Bakyoruz imdi üniversiteden yine ayn ekilde milleti velveleye getirmek ve daa eleman kazandrmaktr bunlarn amac. çocuumuzu almadan buradan kalkmayacaz. çocuklarmz onlara kazandrtmayacaz dedi.

Ana Sayfaya Git