Zafer annelerin!

Diyarbakır’da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 197 aile, eylemlerini 525'inci günde, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle kaldıkları otelde sürdürdü.

Zafer annelerin!

PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 197 ailenin başlattıkları eylemlerinin 525'incisini gerçekleştirdiler. Pandemiden dolayı sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle aileler kaldıkları otelde, eylemlerini kararlılıkla sürdürmeye devam etti. Aileler HDP'nin siyasilerini sorumluluk almaya davet etti.

'ZAFER KAZANDILAR, ÇOCUKLARINI GETİRDİLER'

Diyarbakır'da yaşayan inşaat işçisi Celil Begdaş ile eşi Hediye Begdaş, 5 Mayıs 2019'da ortadan kaybolan oğulları Yusuf'un HDP'liler tarafından düğün aracı olarak süslenen minibüsle dağa kaçırıldığını ifade ederek, 4 Eylül 2019'da HDP binası önüne gelerek, oturma eylemine başladı.

BİZLER EVLATLARIMIZIN DÖNMESİNİ İSTİYORUZ

Eyleme katılan aile sayısının her geçen gün arttığını dile getiren Begdaş, çocukları teslim olan ailelerle zafer kazandıklarını vurgulayarak, "525 gündür HDP'nin kapısı önündeyiz. Herkes evladı için gelmiş buraya. HDP, bu milletin evini yıktı, huzurumuzu kaçırdı. İstanbul'da eylem yapan öğrencilerle toplantı yapıyorlar, gelip bu ailelerle neden toplantı yapmıyorlar. İstanbul'da öğrenciler için yol kesiyorlar, bizim için neden bir şey yapmıyorlar. PKK'dan çocuklarımızı istesinler. 200 aileye ulaşıyoruz. Eylemimize katılım sürüyor. Burada eylem yapan ailelerin emeği hiçbir zaman boşa gitmedi.

ARTIK YETER HUZUR İSTİYORUZ, HALK UYANSIN

Zafer kazandılar, çocuklarını getirdiler. Bu da bizim için bir başarıdır. Bizim çocuklarımız da Allah'ın izniyle gelecektir. Çocuklarımızın hepsi gelmeden, buradan kalkmayacağız, kararlıyız. Oğlum, fırsatını bulduğunda kaç, gel. Artık yeter, annen hasta ve biz de huzur kalmadı. Kimsenin hakkı yok bize bunu yaşatmaya. Yeter artık. Diyarbakır halkına da sesleniyorum; artık uyanın. Gelin, bize destek verin bu işi çözelim. Halk bu işi çözer. Bu çadır onları bitirecek ve bitirmiş de" diye konuştu.

4 SINIF ÖĞRENCİSİYKEN ALIP GÖTÜRÜLDÜ

2015 yılında maliye 4’üncü sınıf öğrencisiyken HDP’liler tarafından seçim kampanyası ile Diyarbakır’a getirilip dağa gönderilen Yavuz'un babası Nihat Çağmar, "2 yıla yakındır biz buradayız. Bu HDP’liler, onların neresinden bakarsak hep hata, hep millet düşmanlığı, bunlar Kürt düşmanı. Bunlarda ne vicdan ne merhamet var. Bunlar çocuk katilidir. Bakıyoruz şimdi üniversiteden yine aynı şekilde milleti velveleye getirmek ve dağa eleman kazandırmaktır bunların amacı. Çocuğumuzu almadan buradan kalkmayacağız. Çocuklarımızı onlara kazandırtmayacağız" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz