Zam'a tepki büyük: Yüzde 40 da işçinin maaşını artırsınlar

Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne (MTV) yüzde 40 zam yapılmasına tepki gösteren sürücüler, yapılan zamma paralel olarak işçiye de yüzde 40 oranında zam yapılmasını isteyerek tepkilerini dile getirdiler.

Haberler 30.09.2017 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Maliye Bakan Naci Abal, Motorlu Tatlar Vergisinin (MTV) 2018de yüzde 40 artacan açklamasnn ardndan sürücülerden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Yaplan zam oranna tepki gösteren Diyarbakrdaki binek otomobil sürücüleri, zam nedeniyle araçlarn satacaklarn belirttiler. MTV zamm orannda içiyede zam isteyen sürücüler, içinin maana zam yaplmadan MTVye zam yapldn, fabrika çk 30-40 bin lira olan bir otomobilin vergilerle beraber 100 bin liraya mal olduunu söyleyerek tepkilerini dile getirdiler.

Vergi zamlarndan dolay ne yapacaklarn bilmediklerini dile getiren Serdar Kaya, yaplan zamlarla halkn madur olduunu ifade etti.

Zam ile orantl içinin maann da artrlmas çarsnda bulunan Kaya, Her türlü zam geliyor, ne yapacamz da belli deil. Yüzde 40 orannda bir içinin maana zam gelirse bu zamm kabul ederiz, öbür türlü kabul edemeyiz. Yetkililer birbirine girmi, Türkiyenin durumunu düünecek deiller. O yüzden zaten millet her türlü sknty çekiyor. Vatanda arabay ne yapacak! Mecbur vergiyi ödeyecek. çünkü mecbur olduu için onlar da vergiye zam yapyor. dedi.

Mevcut vergi bedellerinin zaten yüksek olduunu ifade eden ervan Kaymak ise fabrika çk 30-40 bin lira olan bir otomobilin vergilerle 100 bin liraya geldiini belirtti.

Benzin fiyat da 5 liray geçmi

Kaymak, Vallahi Türkiye koullarndan ikyetçiyiz. çünkü bu vakitten sonra ÖTVye, MTVye, KDVye hepsine zam geliyor. Bir aracn zaten Türkiyeye geli fiyat ortalama 30-40 bin lira, MTV ve ÖTVden dolay 100 bin liraya arabay kullanyoruz. Benzin fiyat da 5 liray geçmi. Ondan dolay biz protesto edeceiz. Bundan sonra konta kapatp ileri brakacaz artk. ifadelerini kulland.

Herhalde elimizdeki arabalar sonunda satacaz

Araç sahiplerinin vergi ve masraflarla ba edemediini söyleyen Hasan çetin ise tepkisini u sözlerle ifade etti:

çok ikyetçiyiz. Mazot fiyat yükseliyor, benzin fiyat yükseliyor, her ey yükseliyor. Bu MTV ile nasl ba edeceksek bilmiyoruz. Herhalde elimizdeki arabalar sonunda satacaz. Bu zamma tepkiliyiz.

Yüzde 40 da içinin maan artrsnlar

Haftada bir benzine zam yapldn belirten araç sahibi Ahmet Kzl da MTV yüzde 40 zam olmu. O zaman yüzde 40 da içinin maan artrsnlar. Bu vergi bedelinin indirilmesi daha iyi olur. Elimizdeki arabalar satmak zorunda kalacaz, yani ne yapalm, lazm deil. Zaten haftada bir benzine zam geliyor bir de MTVye yüzde 40 zam olacak, i midir? diye tepkisini dile getirdi.

Vatandan zamlar nedeniyle araç kullanmayacan dile getiren Ekrem Gezer ise zamlarn fakir fukarann srtnda kambura dönütüünü söyledi.

Artk zamlara altklarn söyleyen Tark Kaplan ise yetkililere seslenerek, Arabann devrini de onlara yapalm, her ey onlarn olsun. dedi. (M. Hüseyin Temel, Mehmet çelik LKHA)

Ana Sayfaya Git