Zeynep'i yaşatalım

Zeynep Kaçar 6 yaşında lösemi hastası. 4 yıldır aranan ilik bulundu. Ama nakil için 89 bin Lira lazım, baba ise çaresiz.

Haberler 11.05.2015 - 01:31 Son Güncelleme : 11.05.2015 - 01:31

DİYARBAKIR-Ergani İlçesinde oturan Safinaz- Metin Kaçar çiftinin kızları lösemi hastası 6 yaşındaki Zeynep için 4 yıldır aranan ilik Almanyada bulundu. Ancak ilik nakli için 80 bin lira gerektiğini duyan işsiz baba Metin Kaçar çaresiz kaldığını söyledi. Zeynep Kaçarın öğretmeni Arzu Zengin, Öğrencim ilik nakli geciktiği için günden göne kötüye gidiyor, hayırsever kişi ve kurumların yardımı ile Zeynepi yaşatmak istiyoruz dedi.

İLİK BULUNDU AMA PARA YOK

Anne Safinaz Kaçar, Zeynepin 2 yaşında iken fenalaşıp ateşinin çıktığını ve kan kusmaya başladığını belirterek şunları anlattı: Hastaneye götürdüm bana kan hastası dediler. Ben kan hastalığının ne olduğunu bilmiyorum. Daha sonra Ankaraya havale edeceklerini söylediler. Durumumuz çok kötüydü. 45 gün geçti, paramız olmadığı için Ankaraya götüremedim. Daha sonra rahmetli annemden para aldık ve Ankaraya götürdük. Bize 8 ay kalacağımız söylendi. 1.5 ay kaldıktan sonra eve geri geldik.

NAKİL İçİN 80 BİN LİRA GEREK

Kızı için aranan iliğin 4 yıl sonra Almanyada bulunduğunu söyleyen anne Safinaz Kaçar, şöyle devam etti:

Almanyada bulunan iliğin Antalyada nakil yapılacağı söylendi ve Antalyaya sevk edildik. Ancak Antalyaya bırakın nakil parasını, gidecek yol paramız bile yok. Eşim işsiz, iş bulduğu zaman inşaatlarda çalışıyor. Antalyada en az nakilden sonra kontrol ve gözlem için 8 ay kalacağımız söylendi. Ben kızımın ölmesini istemiyorum. Ağrıları yeniden başladı ve günden güne ağırlaşıyor. Ben de astım ve tansiyon hastasıyım. Hayırsever kişi ve kurumlardan yardım bekliyoruz. İlik bulduk ama kızımı yaşatacak olan bu iliğin nakli için istenen 80 bin liraya ihtiyacımız var. çok çaresiziz, kızımın ölmesini istemiyoruz. Allah rızası için herkesten yardım bekliyoruz.

ZEYNEPİN YAŞAMASINI İSTİYORUZ

Öğrencisi Zeynepin iyileşmesi ve sesini duyurması için çaba sarf eden öğretmeni Arzu Zengin şöyle dedi: Aile, Antalyada yaklaşık 8 ay kalacak ve Zeynep nakilden sonra gözlem altında tutulacak. Ailenin orada kalacak yeri yok, maddi durumları zayıf. Aileye hayırseverlerin yardım etmesini bekliyoruz. Zeynepin durumu kötüleşince okula da düzenli gelemiyor. Zeynepin yaşamasını ve arkadaşları gibi koşup eğlenmesini istiyoruz.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır