Zeynep'i yaşatalım

Zeynep Kaçar 6 yaşında lösemi hastası. 4 yıldır aranan ilik bulundu. Ama nakil için 89 bin Lira lazım, baba ise çaresiz.

Zeynep'i yaşatalım

DİYARBAKIR-Ergani İlçesi'nde oturan Safinaz- Metin Kaçar çiftinin kızları lösemi hastası 6 yaşındaki Zeynep için 4 yıldır aranan ilik Almanya'da bulundu. Ancak ilik nakli için 80 bin lira gerektiğini duyan işsiz  baba Metin Kaçar çaresiz kaldığını söyledi. Zeynep Kaçar'ın öğretmeni Arzu Zengin, "Öğrencim ilik nakli geciktiği için günden göne kötüye gidiyor, hayırsever kişi ve kurumların yardımı ile Zeynep'i yaşatmak istiyoruz" dedi.

İLİK BULUNDU AMA PARA YOK

Anne Safinaz Kaçar, Zeynep'in 2 yaşında iken fenalaşıp ateşinin çıktığını ve kan kusmaya başladığını belirterek şunları anlattı: "Hastaneye götürdüm bana kan hastası dediler. Ben kan hastalığının ne olduğunu bilmiyorum. Daha sonra Ankara'ya havale edeceklerini söylediler. Durumumuz çok kötüydü. 45 gün geçti, paramız olmadığı için Ankara'ya götüremedim. Daha sonra rahmetli annemden para aldık ve Ankara'ya götürdük. Bize 8 ay kalacağımız söylendi. 1.5 ay kaldıktan sonra eve geri geldik."

'NAKİL İÇİN 80 BİN LİRA GEREK'

Kızı için aranan iliğin 4 yıl sonra Almanya'da bulunduğunu söyleyen anne Safinaz Kaçar, şöyle devam etti:

"Almanya'da bulunan iliğin Antalya'da nakil yapılacağı söylendi ve Antalya'ya sevk edildik. Ancak Antalya'ya bırakın nakil parasını, gidecek yol paramız bile yok. Eşim işsiz, iş bulduğu zaman inşaatlarda çalışıyor. Antalya'da en az nakilden sonra kontrol ve gözlem için 8 ay kalacağımız söylendi. Ben kızımın ölmesini istemiyorum. Ağrıları yeniden başladı ve günden güne ağırlaşıyor. Ben de astım ve tansiyon hastasıyım. Hayırsever kişi ve kurumlardan yardım bekliyoruz. İlik bulduk ama kızımı yaşatacak olan bu iliğin nakli için istenen 80 bin liraya ihtiyacımız var. Çok çaresiziz, kızımın ölmesini istemiyoruz. Allah rızası için herkesten yardım bekliyoruz."

'ZEYNEP'İN YAŞAMASINI İSTİYORUZ'

Öğrencisi Zeynep'in iyileşmesi ve sesini duyurması için çaba sarf eden öğretmeni Arzu Zengin şöyle dedi: "Aile, Antalya'da yaklaşık 8 ay kalacak ve Zeynep nakilden sonra gözlem altında tutulacak. Ailenin orada kalacak yeri yok, maddi durumları zayıf. Aileye hayırseverlerin yardım etmesini bekliyoruz. Zeynep'in durumu kötüleşince okula da düzenli gelemiyor. Zeynep'in yaşamasını ve arkadaşları gibi koşup eğlenmesini istiyoruz." 

Kaynak: Diyarbakır Söz