Zırhlı araç ölümlerine dikkat çektiler

DEVA Partisi Diyarbakır İl Örgütü, Dünya Şehircilik Günü’nde yaptıkları açıklamayla bölgede zırhlı araçların neden olduğu ölüm ve yaralanmalara dikkat çekti.

Haberler 09.11.2021 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Demokrasi ve Atlm Partisi (DEVA) Diyarbakr l Örgütü, 8 Kasm Dünya ehircilik Günü dolaysyla yapt açklamada bölgede zrhl araçlarn neden olduu ölümlere dikkat çekti. Yeniehir ilçesi Ofis Semtinde bulunan AZC Plaza önünde yaplan açklama srasnda partililer ehrimi seviyorum ve ehrimin sokaklarnda ölümlere yol açan zrhl araçlarn gezmesini istemiyorum pankart açp, üzerinde zrhl araç çarpmas sonucu yaamn yitiren çocuklarn isimlerinin yer ald dövizler tad.

DEVA Partisi Diyarbakr l Bakan Cihan Ülsen, bu ylki Dünya ehircilik Gününde ehirleri ve bölgelerinde var olan önemli bir sorun olarak, zrhl araçlarn neden olduu ölüm ve yaralamalara dikkat çekmek istediklerini dile getirdi. Ülsen, zrhl araçlarn kentte kullanmna uygun olmayan araçlar olduuna iaret etti.

13 YILDA 42 K ÖLDÜ

nsan Haklar Dernei (HD) Diyarbakr ubesinin hazrlad rapora göre; 2008-2021 yllar arasnda zrhl araç çarpmas sonucu 20si çocuk, 42 kiinin yaamn yitirdiini, 21i çocuk 90 kiinin de yaralandna dikkat çeken Ülsen, verilere yansd gibi bu durumdan en çok çocuklarn etkilendiini vurgulad.

Ülsen, yasal düzenlemeleri çocuklarn üstün yararnn korunmas ilkesini göz önüne alarak yaptklarn iddia edenlerin, zrhl araç çarpmas sonucu ölen çocuklar göz ard ettiini de söyledi.

FALLER CESARETLENDRLYOR

Arkalarndaki kamu gücü ve uygulanan cezaszlk politikasnn failleri daha da cesaretlendirdiini dile getiren Ülser, bu durumun toplumun hukuka olan inancn ciddi ekilde zedelediini kaydetti. Bu olaylarn ardndan yaplacak soruturmalarn etkin olmas ve toplumun adalet duygusunun tatmini açsndan çok önemli olduunu vurgulayan Ülsen, Ancak bu olaylar sonucu ortaya çkan yarglama pratikleri ne yazk ki kabul edilebilir deildir. Yaamn yitirenlerin suçlu gösterilmeye çallmas, faillerin adeta bile isteye korunmas yarglamann adil ekilde yaplmadna dair izaha muhtaç sorularn cevapsz kalmasna sebebiyet vermektedir. ahin Öner dosyasndan Efe Tektekin dosyasna, Mihraç Mirolu doyasndan Furkan ve Muhammed Yldrm kardelerin dosyasna kadar varan yarglama pratikleri toplumsal vicdanda derin yaralar açm, ülkede hukuk güvenliinin olmadna dair derin kukular brakmtr zihinlerde diye konutu.

Ana Sayfaya Git