Ziyaret gerilimi

Vali Karaloğlu'na ziyarete giden AK Parti Diyarbakır İl Yönetimi'ne "x-ray cihazı ve üst araması" muamelesi yapılması, krize yol açtı.

Haberler 28.04.2021 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-AK Parti Diyarbakr l Bakan M. erif Aydn ile Yönetim Kurulu üyelerinin, l Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Münir Karaloluna nezaket ziyareti, krize dönütü. Önceki dönemlerde protokol kapsndan gerçekleen ziyaretler önceki gün, uygulanmayarak, vatandalarn geçi kapsndan x-ray ve üst aramas yaplarak içeri alnmas, AK Partide tepkiye yol açt.

Edinilen bilgiye göre, daha önce nezaket ziyareti için l Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Münir Karaloluna nezaket ziyareti için randevu alan AK Parti Diyarbakr l Bakan Muhammet erif Aydn ve 18 kiilik Yönetim Kurulu üyeleri önceki gün l valiliine gitti.

Saat 12.40 sularnda Aydn ve beraberindekiler araçlaryla l Valilii Protokol kapsndan araçlaryla içeri girmek istedi. Gelen araçlardan Aydnn araç içeri alnrken, dierlerinin araçlarna kap kapatlarak parka alnmasn engellendi. Polis barikat üzerine vatandalarn geçi kaps olan l valiliinin ikini kapsna yönlendirildi.

NEZAKET ZYARETNDE KRZ

Ksa süreliine yaanan gerilim nedeniyle barikat kuran polis ekipleri, Parti Yönetim Kurulu üyelerini uyarlara ramen geri çevirdi. l Bakan Aydn ve beraberindekiler kendilerine yönelik ilk kez karlalan muameleye anlam veremeden grup vatandalarn valilie giri kapsna yönelerek, buradan geçmek istedi. Aydn protokol kapsndan dönerek, grubuyla birlikte önce x-ray cihazndan geçti. Cihazn ötmesi üzerine aydn ikinci kez x-raydan geçerken, dier partililer de, kemer, saat ve üzerlerindeki demir materyalleri çkarp, cihazdan geçti. Polis ekipleri daha sonra gelen parti yönetim kurulu üyelerini üst aramadan geçirmelerinin ardndan, l Valisi Karalolunun Özel Kalem katna çkarld.

VAL DKKATE ALMADI?

Tepki gören uygulama karsnda Aydn ve beraberindeki Özel Kalemdan bir alt katta yönlendirilerek, Vali Karalolunun kalabalk heyetleri kabul ettii salna geçildi. Partiler burada bir süre bekledikten sonra gelen l Valisi Karalolu ile görütü. Partililer Vali Karaloluna maruz kalnan muameleye tepki gösterip, yaananlar aktard. ddiaya göre, l Valisi Karalolu olay önemsemeyerek görümenin içeriiyle konutu. Bu srada Parti l Tekilatnn fotorafcs l Yönetimi tarafndan dar çkarlarak, görüntü alnmamas istedi. AK Partililer, Vali Karalouyla yaplan görüme ve ziyareti 15 dakikalk süreyle ksa tutarak, salondan ayrld. Bir grup Partili bu görümeden sonra Valimikten ayrlrken, Aydn ve beraberindekilerden bazlar l Valisi Karalolunun bir üst kattaki makna geçti.

Ba baa yaplan görüme srasnda da, konunun gündeme geldii ancak ilgisiz kalnmas üzerine buradaki görüme de, 10 dakika sürdü. Göremeden honut olmadklar gözlenen Ak Partililer, Vali Karaloluna yaptklar ziyarete dair resimleri sosyal medyada paylamamalar dikkat çekerken, l Valilii de ziyarete ilikin paylamda bulunmad.

X- RAY CHAZI VE ÜST ARAMADAN

l bakan Aydnla beraber ziyarete katlan isimler arasnda l Bakan Yardmclar Hüseyin Denli, Serap Akba, Mehmet Rait Ocok, Fatma Biçer, Mehmet Fatih Kayhan, Suna Kepolu Ataman, Fehmi Kardeolu, Celal Dengiz, Mehmet Arzu, Bedirhan Akyol, Abdulvahit Güvensen, Mehmet Zeki Akkoç, Halit Aydn, eyh Mehmet çet, Hasan çakar, Mehmet Ali Dündar ile Ak parti Kadn Kollar l Bakan Müzeyyen Kaya ve Ak Parti Gençlik Kollar Bakan M. Ahmet Mahsum Melikolu bulunuyordu.

UYGULAMAYLA LKKEZ KARILATILAR

AK Partililerin ilkez karlatklar ve kriz olarak deerlendirdikleri valilikteki uygulama farkl yorumlara neden olurken, ksa süre önce l Bakan erif Aydnn ithal bürokrat, birden fazla maa alm gibi, Büyükehir Belediyesinde gündeme gelen iddialara tepki göstermiti. Aydnn Ak Parti Genel Merekezine, kayym yönetiminde olan Belediyelerde, yaanan baz olumsuzluklar rapor edip, sunduu ifade edilmiti.

AYDIN VE KARALOLU GERLM

Aydn son olarak, basn toplants düzenleyip Diyarbakrn uzun yllardr konuup, tartt ama somuta ermeyen Hafif Rayl sistemle ilgili müjdeli haberi vererek, ihale aamasn açklamt. Aydnn pe pee, l Valisi ve Kayym Karaloluyla uyumayan çklarnn, nezaket ziyaretinde yaanan krize neden olduu ileri sürülüyor.

Konuya ilikin Valilik ve Ak Parti l Bakanlndan herhangi bir açkmamann gelmeyii de, dikkat çekiyon.

Ana Sayfaya Git