Ziyaret gerilimi

Vali Karaloğlu'na ziyarete giden AK Parti Diyarbakır İl Yönetimi'ne "x-ray cihazı ve üst araması" muamelesi yapılması, krize yol açtı.

Ziyaret gerilimi

DİYARBAKIR-AK Parti Diyarbakır İl Başkanı M. Şerif Aydın ile Yönetim Kurulu üyelerinin, İl Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu'na nezaket ziyareti, krize dönüştü. Önceki dönemlerde protokol kapısından gerçekleşen ziyaretler önceki gün, uygulanmayarak, vatandaşların geçiş kapısından "x-ray ve üst araması" yapılarak içeri alınması, AK Parti'de tepkiye yol açtı.

Edinilen bilgiye göre, daha önce nezaket ziyareti için İl Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Münir Karaloğlu'na nezaket ziyareti için randevu alan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın ve 18 kişilik Yönetim Kurulu üyeleri önceki gün İl valiliğine gitti.

Saat 12.40 sularında Aydın ve beraberindekiler araçlarıyla İl Valiliği Protokol kapısından araçlarıyla içeri girmek istedi. Gelen araçlardan Aydın'ın araçı içeri alınırken, diğerlerinin araçlarına kapı kapatılarak parka alınmasını engellendi.  Polis barikatı üzerine vatandaşların geçiş kapısı olan İl valiliğinin ikini kapısına yönlendirildi.

NEZAKET ZİYARETİNDE KRİZ

Kısa süreliğine yaşanan gerilim nedeniyle barikat kuran polis ekipleri, Parti Yönetim Kurulu üyelerini uyarılara rağmen geri çevirdi. İl Başkanı Aydın ve beraberindekiler kendilerine yönelik ilk kez karşılaşılan muameleye anlam veremeden grup vatandaşların valiliğe giriş kapısına yönelerek, buradan geçmek istedi. Aydın protokol kapısından dönerek, grubuyla birlikte önce x-ray cihazından geçti. Cihazın ötmesi üzerine aydın ikinci kez x-raydan geçerken, diğer partililer de, kemer, saat ve üzerlerindeki demir materyalleri çıkarıp, cihazdan geçti. Polis ekipleri daha sonra gelen parti yönetim kurulu üyelerini "üst aramadan" geçirmelerinin ardından, İl Valisi Karaloğlu'nun Özel Kalem katına çıkarıldı.

VALİ DİKKATE ALMADI?

Tepki gören uygulama karşısında Aydın ve beraberindeki Özel Kalemdan bir alt katta yönlendirilerek, Vali Karaloğlu'nun kalabalık heyetleri kabul ettiği salna geçildi. Partiler burada bir süre bekledikten sonra gelen İl Valisi Karaloğlu ile görüştü. Partililer Vali Karaloğlu'na maruz kalınan muameleye tepki gösterip, yaşananları aktardı. İddiaya göre, İl Valisi Karaloğlu olayı önemsemeyerek görüşmenin içeriğiyle konuştu. Bu sırada Parti İl Teşkilatının fotoğrafcısı İl Yönetimi tarafından dışarı çıkarılarak, görüntü alınmaması istedi. AK Partililer, Vali Karaloğu'yla yapılan görüşme ve ziyareti 15 dakikalık süreyle kısa tutarak, salondan ayrıldı. Bir grup Partili bu görüşmeden sonra Valimikten ayrılırken, Aydın ve beraberindekilerden bazılar İl Valisi Karaloğlu'nun bir üst kattaki makına geçti.

Baş başa yapılan görüşme sırasında da, konunun gündeme geldiği ancak ilgisiz kalınması üzerine buradaki görüşme de, 10 dakika sürdü. Göreşmeden hoşnut olmadıkları gözlenen Ak Partililer, Vali Karaloğlu'na yaptıkları ziyarete dair resimleri sosyal medyada paylaşmamaları dikkat çekerken, İl Valiliği de ziyarete ilişkin paylaşımda bulunmadı.

X- RAY CİHAZI VE ÜST ARAMADAN

İl başkanı Aydın'la beraber ziyarete katılan isimler arasında İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Denli, Serap Akbaş, Mehmet Raşit Ocok, Fatma Biçer, Mehmet Fatih Kayhan, Suna Kepolu Ataman, Fehmi Kardeşoğlu, Celal Dengiz, Mehmet Arzu, Bedirhan Akyol, Abdulvahit Güvensen, Mehmet Zeki Akkoç, Halit Aydın, Şeyh Mehmet Çet, Hasan Çakar, Mehmet Ali Dündar ile Ak parti Kadın Kolları İl Başkanı Müzeyyen Kaya ve Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı M. Ahmet Mahsum Melikoğlu bulunuyordu.

UYGULAMAYLA İLKKEZ KARŞILAŞTILAR

AK Partililerin ilkez karşılaştıkları ve kriz olarak değerlendirdikleri valilikteki uygulama farklı yorumlara neden olurken, kısa süre önce İl Başkanı Şerif Aydın'ın "ithal bürokrat, birden fazla maaş alımı" gibi, Büyükşehir Belediyesinde gündeme gelen iddialara tepki göstermişti. Aydın'ın Ak Parti Genel Merekezine, kayyım yönetiminde olan Belediyelerde, yaşanan bazı olumsuzlukları rapor edip, sunduğu ifade edilmişti.

AYDIN VE KARALOĞLU GERİLİMİ

Aydın son olarak, basın toplantısı düzenleyip Diyarbakır'ın uzun yıllardır konuşup, tartıştığı ama somuta ermeyen Hafif Raylı sistemle ilgili müjdeli haberi vererek, ihale aşamasını açıklamıştı. Aydın'ın peş peşe, İl Valisi ve Kayyım Karaloğlu'yla uyuşmayan çıkışlarının, nezaket ziyaretinde yaşanan krize neden olduğu ileri sürülüyor.

Konuya ilişkin Valilik ve Ak Parti İl Başkanlığından herhangi bir açıkmamanın gelmeyişi de, dikkat çekiyon.

Kaynak: Diyarbakır Söz