14 Ülkeden İdlib çağrısı

Avrupa Birliği (AB) üyesi 14 ülkenin Dışişleri Bakanları, Suriye rejimini ve destekçilerini İdlib'deki saldırıları sona erdirmeye ve 2018 sonbaharında kabul edilen ateşkese uymaya çağırdı.

Haberler 27.02.2020 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fransa Dileri Bakan Jean-Yves LeDrian, Almanya Dileri Bakan Heiko Maas, talya Dileri Bakan Luigi Di Maio, Hollanda Dileri Bakan Stephanus Blok, spanya Dileri Bakan Arancha Gonzalez Laya, Portekiz Dileri Bakan Augusto Ernesto Santos Silva, Belçika Dileri Bakan Philippe Goffin, Estonya Dileri Bakan Urmas Reinsalu, Polonya Dileri Bakan Jacek Czaputowicz, Litvanya Dileri Bakan Linas Linkevicius, sveç Dileri Bakan Ann Lindei, Danimarka Dileri Bakan Jeppe Kofod, Finlandiya Dileri Bakan Pekka Haavisto ve rlanda Dileri Bakan Simon Coveney, Alman t-online haber portal için ortak bir makale kaleme ald.

Makalede, Suriye rejimini ve destekçilerini, bu saldry sona erdirmeye ve 2018 sonbaharnda kabul edilen atekese uymaya çaryoruz. Onlar, sava derhal durdurmaya, uluslararas insani hak ve hukuk kapsamndaki yükümlülüklerini yerine getirmeye davet ediyoruz. çarsnda bulunuldu.

Rusyay, Türkiye ile dlibdeki korkunç durumu hafifletmek ve siyasi bir çözüme katkda bulunmak için müzakereleri sürdürmeye çaryoruz. ifadesine yer verilen makalede, Rusyann Birlemi Milletler Güvenlik Konseyinin acilen ihtiyaç duyulan insani yardmn Suriyenin kuzeybatsna tanmas talebini bloke etmemesi istendi.

Suriyede krizin ancak siyasi bir süreçle atlatlabilecei ifade edilen makalede, rejimin sadece askeri stratejiye odakland bildirildi.

Makalede, Rejim, Cenevredeki BM Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen tarafndan yürütülen anayasal görümeleri engelleyerek kapsayc siyasi süreçleri baltalamaya çalyor. deerlendirmesinde bulunuldu.

- Suriyede ilenen suçlarn cezasz kalmamas için çabalarmz sürdüreceiz

Suriyede ilenen suçlarn cezasz kalmamas konusunda kararl olunduu vurgulanan makalede, neredeyse 10 yllk bir çatmayla derinden bölünmü Suriyede kalc bar için bunun gerekli bir koul olduuna dikkati çekildi.

Makalede, BM tarafndan cezaszla kar mücadele için oluturulan Suriye Arap Cumhuriyeti Soruturma Komisyonu ile Uluslararas Tarafsz ve Bamsz Mekanizmasnn gelecekte ar suçlardan suçlu bulunanlara kar dava açabilmeleri için önemli kantlar toplandna iaret edilerek unlar kaydedildi:

Bu kantlar, Uluslararas Ceza Mahkemesine sunmaya devam edeceiz. Suriyede ilenen suçlarn cezasz kalmamas için çabalarmz sürdüreceiz. Bu suçlar, temel uluslararas hukukun ciddi bir ihlali olan kimyasal silahlarn kullanmn da içeriyor. Sorumlular, isim olarak tespit etmeli ve adalete teslim etmeliyiz. Birçok tutuklunun ve kayplarn nerede olduunu ve kaderini açkla kavuturmak zorundayz.

Ana Sayfaya Git