270 yetimin kaldığı yetimhanenin acil yardıma ihtiyacı var

Kenya'nın Garissa kentinde bulunan 270 yetimin kaldığı yetimhanenin acil yardıma ihtiyacı var.

Haberler 21.08.2019 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyeden yaklak 6 bin kilometre uzaklkta bulunan Afrika ktasnn dou kesiminde yer alan Kenya Cumhuriyeti 50 milyona yakn bir nüfusa sahip.

Uluslararas nsan Yardm Kuruluu Avrupa Yetim Eli tarafndan ülkenin Garissa kentinin krsal ve ekonomi durumlar düük olan bölgelerde yaptklar yardmlar sonras muhtaç ailelerin çocuklarna ise ayakkab, giyim, oyuncak ve eker datarak çocuklar sevindirildi.

Yaptklar yardm çalmalar hakknda bilgi veren Avrupa Yetim Eli gönüllüleri, Garissada bulunan Najah Yetimhanesini ziyaret ederek yetim çocuklara oyuncaklar datp, çocuklarla beraber oynadlar.

270 yetimin kald yetimhanenin özellikle bata gda olmak üzere birçok ihtiyacnn olduunu belirten Yetim Eli gönüllüleri, Avrupa ve Türkiyedeki Müslümanlarn yardmc olmalarn istedi.

Yetimhanede çalan 18 kiinin aylarca maa alamadklarn 270 yetimin ise bata gda olmak üzere birçok ihtiyaçlarnn olduunu belirten yetimhane yetkililerinden Abdullah Muhammed, hayrseverlere acil yardm çarsnda bulundu.

Yetimhanemizin acilen özellikle gdaya ihtiyaç var

Yetimhanenin durumuna deinen Muhammed, Yetimhanemize devaml destek veren kimse yok. Katardan gelen bir yardm var ama o yardm da yetersiz ve çok gecikiyor. Yetimhanemizde farkl bölgelerden gelen yetim çocuklar kalyor. Yetimlerimiz hayrseverlerden gelen yardmlarla hayatlarn sürdürmektedirler. çocuklarmza Katardan gelen yardmlar geciktii için ihtiyaçlar olan gda bitiyor. Yetimhane için sürekli bir ekilde bir dükkndan borç alyoruz ancak borçlar biriktii için dükkn artk gda ihtiyacmz karlamyor, gda depomuz da botur. Yetimhanemizin acilen özellikle gdaya ihtiyac var. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git