Görüş Bildir

270 yetimin kaldığı yetimhanenin acil yardıma ihtiyacı var

Kenya'nın Garissa kentinde bulunan 270 yetimin kaldığı yetimhanenin acil yardıma ihtiyacı var.

270 yetimin kaldığı yetimhanenin acil yardıma ihtiyacı var

Türkiye’den yaklaşık 6 bin kilometre uzaklıkta bulunan Afrika kıtasının doğu kesiminde yer alan Kenya Cumhuriyeti 50 milyona yakın bir nüfusa sahip.

Uluslararası İnsanı Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim Eli tarafından ülkenin Garissa kentinin kırsal ve ekonomi durumları düşük olan bölgelerde yaptıkları yardımlar sonrası muhtaç ailelerin çocuklarına ise ayakkabı, giyim, oyuncak ve şeker dağıtarak çocuklar sevindirildi.

Yaptıkları yardım çalışmaları hakkında bilgi veren Avrupa Yetim Eli gönüllüleri, Garissa’da bulunan Najah Yetimhanesini ziyaret ederek yetim çocuklara oyuncaklar dağıtıp, çocuklarla beraber oynadılar.

270 yetimin kaldığı yetimhanenin özellikle başta gıda olmak üzere birçok ihtiyacının  olduğunu belirten Yetim Eli gönüllüleri, Avrupa ve Türkiye’deki Müslümanların yardımcı olmalarını istedi.

Yetimhanede çalışan 18 kişinin aylarca maaş alamadıklarını 270 yetimin ise başta gıda olmak üzere birçok ihtiyaçlarının olduğunu belirten yetimhane yetkililerinden Abdullah Muhammed, hayırseverlere acil yardım çağrısında bulundu.

“Yetimhanemizin acilen özellikle gıdaya ihtiyaç var”

Yetimhanenin durumuna değinen Muhammed, "Yetimhanemize devamlı destek veren kimse yok. Katar’dan gelen bir yardım var ama o yardım da yetersiz ve çok gecikiyor. Yetimhanemizde farklı bölgelerden gelen yetim çocuklar kalıyor. Yetimlerimiz hayırseverlerden gelen yardımlarla hayatlarını sürdürmektedirler. Çocuklarımıza Katar’dan gelen yardımlar geciktiği için ihtiyaçları olan gıda bitiyor. Yetimhane için sürekli bir şekilde bir dükkândan borç alıyoruz ancak borçlar biriktiği için dükkân artık gıda ihtiyacımızı karşılamıyor, gıda depomuz da boştur. Yetimhanemizin acilen özellikle gıdaya ihtiyacı var.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi