İdlib'de 62 bin sivil daha yerinden edildi

Suriye'deki Beşşar Esed rejimi ve destekçisi Rusya'nın, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki yerleşimlere yönelik bombardımanları, bu ay 62 bin sivili yerinden etti.

Haberler 30.11.2019 - 12:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yerel sivil toplum kurulularndan Suriye Müdahale Koordinatörlüünün verdii bilgiye göre, dlib Gerginlii Azaltma Bölgesinde Esed rejimi askerleri, ran destekli yabanc terörist gruplar ve Rusyann saldrlarnda kasm ay içinde 11 bin 812 aileden 62 bin kii göç etmek zorunda kald.

Koordinatörlük, söz konusu güçlerin sivillerin geri dönülerini de engellemek amacyla hastane, okul, cami, sivil savunma merkezi ve sivillerin evleri gibi yaam merkezlerini vurduu bilgisini paylat.

62 BN SVL YERNDEN OLDU

Saldrlarndan kaçan sivillerin büyük bir ksmnn, Hatayn Reyhanl ilçesi karsndaki Suriye topraklarnda yer alan Atme, Kah, Deyr Hassan ve Kefer Lusin gibi bölgelerdeki kamp alanlarna, dlibdeki zeytinliklere ve Türkiyenin terörden arndrd Frat Kalkan ve Zeytin Dal Harekat bölgelerine snd aktarld.

Türkiye ile Rusya arasnda, 17 Eylül 2018de imzalanan mutabakattan bu yana dlib Gerginlii Azaltma Bölgesinde, rejim ve Rusyann saldrlarnda 1300den fazla sivil öldü. Saldrlarn youn olduu yerlerden, nispeten sakin yerlere ve özellikle Türkiye snr yaknna göç edenlerin says ise son bir ylda 1 milyonu at.

Ana Sayfaya Git