İdlib'de çatışmalar sürüyor

Beşşar Esed rejimi ve İran destekli yabancı terörist gruplar ile askeri muhalifler ve rejim karşıtı silahlı gruplar arasında çatışmalar devam ediyor.

Haberler 06.12.2019 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Esed rejimi ve ran destekli yabanc terörist gruplardan Liva El Kuds Tugay ile Suriye Milli Ordusu (SMO) ve rejim kart silahl gruplar arasnda dlibin güneydou krsalnda yaklak bir hafta önce balayan çatmalar sürüyor.

Youn çatmalar, rejimin ilerlemeye çalt Um Celal bölgesi hattnda sürüyor.

çatmalar sonucunda rejim güçlerinin büyük kayplar verdii örenildi.

SMO, Esed rejimi ve ran destekli yabanc terörist gruplarn bir aydr süren youn saldrlarna cevaben geçen hafta operasyon balatm, baz yerleimleri geri almt. Ancak rejim saflarndaki güçler, Acez, Resim el Varad, stablat, Suruc ve el Ketibe el Mehcuray yeniden ele geçirdi.

Öte yandan rejimin topçu birlikleri, bugün dlibin güney ve güneydousunda Tuh, Tehtaya, Um Celal ve Ermenaya ve kuzey krsalndaki Duveyr Akrad ile Kebbine cephe hatlarna youn kara saldrs düzenledi.

Esed rejimi, Rusya ve ran destekli terörist gruplarn son bir aydr iddetlenen saldrlarnda bir snmac kamp, çok sayda okul, hastane gibi yaam merkezleri vurulurken bunlarn sonucunda 62 bin sivil göç etmek zorunda kald.

Türkiye ve Rusya arasnda, 17 Eylül 2018de imzalanan mutabakattan bu yana dlib Gerginlii Azaltma Bölgesinde, rejim ve Rusyann saldrlarnda 1300den fazla sivil öldü. Youn saldr gerçekletirilen yerlerden daha sakin yerlere ve özellikle Türkiye snr yaknna göç edenlerin says, son bir ylda 1 milyonu at.

Ana Sayfaya Git