İdlib'e hava ve kara saldırısı: 2 ölü

- Esed rejimi ve İran destekli terörist grupların "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içindeki sivil yerleşimlerle askeri muhaliflerin cephe hatlarına düzenlediği hava ve kara saldırılarında 2 sivil yaşamını yitirdi.

Haberler 25.02.2019 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede Bear Esed rejimi ve ran destekli terörist gruplarn dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi snrlar içindeki sivil yerleimlerle askeri muhaliflerin cephe hatlarna düzenledii hava ve kara saldrlarnda 2 sivil hayatn kaybetti.

Esed rejimi ve ran destekli yabanc terörist gruplar, Han eyhun ilçesi Huveyn ve Sukeyk köylerine, Hama ilinin kuzey krsalndaki Latamine ve Kefer Zita ilçesine topçu saldrs düzenledi.

Esed rejimine bal sava uçaklar da Lazkiye ilindeki Hmeymm üssünden kalkarak dlibin güneydousundaki Sukeyk, Temaniye ve Huveyn köylerinde askeri muhaliflerin cephe hatlarna hava saldrs gerçekletirdi.

dlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Müdürü Mustafa Hac Yusuf, rejim güçlerinin son dönemde youn olarak dlibde sivil yerleimlere saldr düzenlediini söyledi.

PAVA SALDIRISI

Hac Yusuf, Rejim güçlerinin öle saatlerinde Han eyhun ilçesine düzenledii roket saldrsnda 2 sivil yaamn yitirdi, 5ten fazla sivil yaraland. dedi.

Öte yandan dlib kent merkezinde bomba yüklü motosikletin infilak ettirilmesi sonucu 2 sivil yaraland.

Rejim güçlerinin, dlib Gerginlii Azaltma Bölgesine bu yln bandan beri düzenledii hava ve kara saldrlarnda en az 82 sivil hayatn kaybetti, 270ten fazla sivil yaraland.

Rejim güçleri, Türkiye ve Rusya arasnda dlibdeki atekesi salamlatrmak için imzalanan Soçi mutabakatna ramen saldrlarna ara ara devam ediyor.

Askeri muhalifler ise 17 Eylül 2018de imzalanan mutabakatn öngördüü bölgeden ar silahlarn 10 Ekim 2018de çekmiti.

Ana Sayfaya Git