İdlib'e yine rejim saldırısı

Esed rejimi ve destekçisi Rusya, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki yerleşimlerle muhaliflerin cephe hatlarına saldırmaya devam ediyor.

Haberler 01.11.2019 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede Esed rejimi ve destekçisi Rusya sava uçaklar, dlib Gerginlii Azaltma Bölgesindeki sivil yerleimlerle askeri muhaliflerin cephe hatlarna saldr düzenledi. Rusyaya ait sava uçaklarnn düzenledii bildirilen saldrlarda ikisi çocuk, 5 sivil yaamn yitirdi.

Esed rejimi, dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi snrlar içerisindeki Ebu Hebbe, Merand, Naciyye ve Kebbine köyleri ve Kebbine tepesine top, roket ve havan gibi karadan karaya at yapan silahlarla saldr düzenledi.

Muhaliflere ait uçak gözlemevine göre Rus sava uçaklar da dlibin Kefrenbil beldesine, Fattire, Derku ve Has köyleri, Lazkiyenin Kebbine köyüne saldrd.

DLBE SALDIRI YAPILDI

dlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Müdürü Mustafa Hac Yusuf AA muhabirine yapt açklamada, sabah saatlerinde balayan ve öle saatlerinde younlaan hava saldrlarda 5 sivilin yaamn yitirdiini söyledi.

Hac Yusuf, düzenlenen hava saldrlarnda Kefrenbil beldesinde ikisi çocuk, 3 sivil, Fattire ve Has köylerinde de birer olmak üzere toplam 5 sivilin öldüünü söyledi.

Türkiye ve Rusya arasnda 17 Eylül 2018de imzalanan mutabakattan bu yana dlib Gerginlii Azaltma Bölgesinde, rejim ve Rusyann saldrlarnda bin 300den fazla sivil öldü. Saldrlarn youn olduu yerlerden nispeten sakin yerlere ve özellikle Türkiye snr yaknna göç edenlerin says ise son 1 ylda 1 milyonu at.

Ana Sayfaya Git