İdlibli Ali Bekir, 6 kardeşine topladığı plastik atıklarla bakıyor

Suriye'de uzun bir zamandan beri Esad rejiminin havadan ve karadan bombaladığı, dün gece ise ateşkesin ilan edildiği İdlib kentinde, 6 kardeşine güç koşullarda bakmaya çalışan Muhammed Ali Bekir (24), çöpten topladığı plastik atıkları marketlere satıyor. Ali Bekir, çöplükte kendisi gibi plastik atık toplayan 3 kişinin hastalanarak öldüğünü söyledi.

Haberler 07.03.2020 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Esad yönetiminin uzun bir zamandan beri havadan ve karadan bombalad, dün akam Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Rusya Devlet Bakan Vladimir Putin ile gerçekletirdii zirvenin ardndan atekesin ilan edildii dlibde halk, zor koullar altnda yaamn sürdürüyor. Evine ekmek götürmekte güçlük çeken ve daha önce bir iletmede ulatrma görevlisi olarak çalan Muhammed Ali Bekir, ie yarar materyalleri toplayarak ailesinin geçimini salamaya çalyor. Annesi, babas ve 6 kardeine bakan Ali Bekir, çöplerin arasndan bulup çkartt plastikleri marketlere vererek karlnda ekmek alyor. Kendisi gibi çöpte plastik toplayan 3 kiinin hastalanarak öldüünü söyleyen Ali Bekir, eve ekmek götürmek için bu ii yapma mecburiyetinde olduunu söyledi. Muhammed Ali Bekir, unlar söyledi:

çöplerden plastik atklar topluyorum. Topladm plastikleri marketlere ekmek karlnda veriyorum. Burada i olmad için aç kalmamak ve eve ekmek götürmek için bunu mecburen yapyorum. çöpte bunlar toplarken sürekli hasta oluyorum. Burada benim gibi çöp toplayan çocuklardan 3ü, çöplerden dolay hastalanarak öldü. Hastalk ve ölüm riski olmasna ramen mecburen bunu yapmak zorundaym. çünkü baka bir i kaps yok u an.

BURADA SAVA VAR, YOK

Muhammed Ali Bekir gibi çöplerden ekmeini kazanmaya çalan onlarca kii daha var. Bunlardan Yasin Samir Amke (19) de ailesine ekmek götürmek için bunu yapmaya mecbur olduunu ifade etti. Her gün buraya gelip çöpten ie yarar eya bulmaya çalyorum diyen Amke, Daha çok plastik toplayp marketlere veriyorum. Burada sava var, i yok. Bunu yapmak zorundaym. Aileme ekmek götürmek için mecburum diye konutu.

Ana Sayfaya Git