İngilizler'den yoğun bakımdaki Johnson'a destek

Koronavirüs testi pozitif çıkan ve iki gündür hastanede yoğun bakımda olan İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a sosyal medyadan destek mesajları yağdı.

Haberler 08.04.2020 - 11:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ngilterede 27 Martta koronavirüs testi pozitif çkan ve durumu arlamasnn ardndan youn bakmda tedavi altna alnan Babakan Boris Johnsona halk prayforBoris (Boris için dua et ) hashtagiyle birçok destek mesaj yazd.

SOSYAL MEDYADA BORS çN DUA ET MESAJLARI YADI

Babakanla yakn St. Thomas Hastanesinde tedavisi süren Johnson için sosyal medya üzerinden yazlan mesajlardan bazlar ise öyle:

Orada dur Boris. Arkadalarnzn, ailenizin, i arkadalarnzn ve ülkenizin size umutsuzca ihtiyac var.

Bunu yenebilirsin. Savamaya devam et. Bizim düüncelerimizde ve dualarmzdasn. Bizim için çok çaltn, imdi ise bunu iyilemek için kullan.

Sana ihtiyacmz var. Lütfen tüm gücünle sava.

Siyasi duruunuz ne olursa olsun, umalm ki ülkemizin lideri tam bir iyileme salar.

Öte yandan kabinede görevli Bakan Michael Gove, Babakan Johnsonn vantilatöre balanmadn ancak oksijen destei aldn ve Johnsonn durumunun deimesi halinde hükümetin resmi bir açklama yapacan açklad. Ayrca Goveun Tbbi ekibin ald kararlar tbbi uzmanlk gerektiriyor. Yani benim gibi insanlarn, onlarn kararlarn eletirmemesi ve yaptklar ii desteklemesi önemli ifadelerini kulland belirtildi.

NE OLMUTU?

ngiltere Babakan Boris Johnson 27 Martta sosyal medya hesabndan yapt açklamada, hafif semptomlar gösterdiini belirtti ve koronavirüs testinin pozitif çktn duyurdu. Daha sonra Johnson halka bir açk mektup yazd ve koronavirüse (Covid-19) kar mücadelede evde kaln çarsnda bulundu. Johnson, ler iyiye gitmeden önce kötüye gider ifadelerini kulland. Daha sonra Johnson, salk çalanlar alklamak için kendisini karantina altna ald evin önüne çkt. Evin önünde salk çalanlarn alklayan Babakan karantina süreci boyunca ilk defa görüntülendi. Öte yandan, ngiliz medyas ise Ulusal Salk Servisine (NHS) teekkür eden Johnsonn hasta görüntüsüne dikkat çekti.

HALA ATEM VAR ZOLASYONA DEVAM EDECEM

Daha sonra Babakan Johnson yapt açklamada ateinin olduunu ve bu yüzden izolasyon süresinin devam edeceini açklad.

ngiltere Babakan Boris Johnson sosyal medya hesab üzerinden yapt açklamada, Daha iyi hissediyorum ve 7 günlük izolasyon süremi doldurdum. Ama semptomlardan birini tayorum, küçük bir semptom; hala ateim var. Semptomlar tamamen yok olana kadar kendimi izole etmeye devam etmek zorundaym dedi.

MUHALEFETE KORONAVRÜS çARISI

Johnson yaymlad yazl açklamada, parlamentodaki tüm muhalefet parti liderlerini toplantya davet etti. Babakan Johnson, muhalefet partilere seslenerek, Sizin de görülerinizi duymak istiyorum dedi.

HASTANEYE KALDIRILDI

Babakanlktan yaplan açklamada, Johnsonun 10 gündür devam eden hastalnn iyileme göstermemesi üzerine hastaneye kaldrld ve çalmalarn hastaneden yürütecei ifade edildi. Babakana, hastanede oksijen tedavisi yapld düünülüyor.

JOHSON SOLUNUM CHAZINA BALI DEL

ngiltere Babakan Johnsonn sözcüsü, semptomlar devam eden ve hastaneye kaldrlan ngiltere Babakan Boris Johnsonn solunum cihazna balandna ilikin haberleri yalanlad.

Sözcü, Babakan Londradaki Thomas Hastanesinde rahat bir gece geçirdi ifadelerini kulland. Johnsonun koronavirüs semptomlar hafif olarak tanmlanrken; öksürük ve yüksek atein devam ettii açkland.

Öte yandan, hastaneye kaldrlan Johnson, sosyal medya hesabndan iyi durumda olduunu açklad.

Johnson, Dün gece doktorumun tavsiyesi üzerine hala koronavirüs semptomlar yaadm için baz rutin testleri yaptrmaya hastaneye gittim. yi durumdaym ve ekibimle temas halindeyim, bu virüsle savamak ve herkesi güvende tutmak için birlikte çalyoruz açklamasn yapt.

YOUN BAKIMA ALINDI

ngiltere Babakan Boris Johnson tedavi gördüü hastanede youn bakma alnd. Babakanlk Konutundan yaplan açklamada, Johnsonn youn bakma alndn ve Dileri Bakan Dominic Raabn vekili tayin edildii bildirildi.

Ana Sayfaya Git