İran destekli takviye güç!

Suriye'de Beşşar Esed rejimine kara desteği sağlayan İran destekli yabancı terörist gruplar, Irak üzerinden Deyrizor'daki askeri noktalarına takviye yaptı.

Haberler 05.12.2019 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Deyrizordaki yerel kaynaklardan alnan bilgiye göre, ran destekli yabanc terörist gruplara mensup yaklak 100 kii, çok sayda zrhl araç ile silah monte edilmi arazi araçlaryla 4x4 Irak üzerinden Suriyeye giri yapt.

Konvoy ilk olarak Elbu Kemal ilçesine ulatktan sonra, Bear Esed rejimi ve ran destekli yabanc terörist gruplarn elinde tuttuu Deyrizor il merkezine gitti.

Konvoydaki araçlarn Deyrizordaki gruplara datld örenildi.

- Deyrizor ran destekli gruplarn igalinde

Esed rejimi, söz konusu ran destekli gruplarn ve Rusyann yardmyla Kasm 2017de Deyrizorun batsndaki DEA igaline son vererek kentin bu ksmn ele geçirdi.

Suriyedeki iç savata rejimin kara gücü haline gelen ran destekli yabanc terörist gruplar, en youn ekilde Irak snrndaki Deyrizorda varlk gösteriyor.

Sünni Araplarn yaad Deyrizordaki ran, Irak, Lübnan, Afganistan ve Pakistan kökenli gruplar, ran Devrim Muhafzlar mensuplar komuta ediyor.

Suriye-Irak snrndaki Deyrizor, randan Lübnana uzanan kara balantsn salayan kent konumunda bulunuyor. Irak ve Ürdünden gelen boru hatlaryla ticaret yollar da bu kentten geçiyor.

ran destekli gruplar, Deyrizorda el koyduklar mülklerde mezhep temelli eitim veriyor, kültürel faaliyetler düzenliyor, ii inancna ait ibadethane olan hüseyniyeleri açyor.

Ana Sayfaya Git