İran Devrim Muhafızları: "ABD'den, daha sert bir intikam alacağız"

İran Genelkurmay Başkanlığı Güvenlik Dairesi Başkanı Abdullah Iraki, Irak'ta Ayn el-Esed'deki ABD üslerine dün düzenledikleri füze saldırısına atıfta bulunarak, "yakın gelecekte (ABD'den) daha sert bir intikam" alacaklarını söyledi.

Haberler 10.01.2020 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tasnim Haber Ajansna göre, sfahann Erdistan ilçesinde konuan Iraki, Devrim Muhafzlar Ordusu, lider Ayetullah Ali Hamaneyin pazlarndan biridir ve yakn gelecekte dümandan (ABD) daha sert bir intikam alacaktr. dedi.

- Safevi: Failler, CIA ve Mossad

Hamaneyin Yüksek Askeri Danman Yahya Rahim Safevi de, Kasm Süleymaniye düzenlenen saldrnn CIA ve Mossad i birliiyle gerçekletiini belirtti.

Tebrizdeki Aura Devrim Muhafzlar Klasndaki konumasnda Safevi, Uluslararas terör istihbarat ebekeleri CIA ve Mossad, yanl bir hesap yaparak bu cinayeti gerçekletirdiler. ifadesini kulland.

- Süleymaninin öldürülmesi ve Ayn el-Esed üssüne saldr

ABD Savunma Bakanl (Pentagon), Süleymani ve Hadi abi Bakan Yardmcs Ebu Mehdi el-Mühendisin, 3 Ocak sabah Badat Havaliman yaknna düzenlenen saldrda öldürüldüünü açklamt.

Saldrda, Süleymani ve ranl subaylarn yan sra Mühendisin de aralarnda bulunduu 5i Irakl, toplam 10 kii hayatn kaybetmiti.

Hamaney, olayn ardndan yapt ilk açklamada, ABDden intikam alnacan söylemiti.

Devrim Muhafzlar, Süleymaninin öldürülmesinin üzerinden 5 gün geçtikten sonra, dün Ayn el-Eseddeki ABD üslerine düzenledikleri saldrda 80 ABD askerinin öldüünü öne sürmü, ABD Bakan Donald Trump ise saldrda ölü ve yaral olmadn açklamt.

Ana Sayfaya Git