"İran ile ABD müzakere masasına oturacaktır"

ABD'deki Rutgers Üniversitesi'nin Ortadoğu Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Dr. Huşeng Emri Ahmedi, İran ile ABD'nin 3-6 ay içinde müzakere masasına oturacağı öngörüsünde bulundu.

Haberler 30.07.2018 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ranl siyaset uzman Prof. Dr. Ahmedi, iki ülkenin görümelere balayacan, fakat son günlerdeki karlkl sözlü atmalarn bu süreci biraz geciktireceini düünüyor.

Ahmedi, ki tarafn tavr görümeleri zora sokmutur. Fakat 3 ila 6 ay kadar bir sürede iki taraf masaya oturabilir. u an biraz zor. çünkü her iki taraf birbirini suçlayan söz dalana girdi. dedi.

- Öncelikle Yemen ve Suriye krizi

Tahran yönetiminin tuttuu yolun nükleer anlama konusundaki görümeleri zora soktuuna deinen Ahmedi, ki taraf öncelikle Yemen ve Suriye krizini görüebilir. Müzakerelerin nükleer anlama yerine bölgesel konularda olmas bekleniyor. ifadelerini kulland.

randa yayn yapan Fararu haber sitesine konuan Ahmedi, unlar kaydetti:

Bakan Donald Trump, görüme masasna tüm konular getirmek istiyor. rann bunu kabul etmesi zor olacaktr. Zira bu konular rann nükleer faaliyetleri, füzeleri, bölgeden çkmas, Devrim Muhafzlarna snrlamalar getirilmesi gibi rann savunma gücüyle ilgili konulardr.

Ana Sayfaya Git