"İran’da din adamları asli konumlarını kaybediyor"

İranlı din adamlarından Hüccetulislam Nasır Nakeviyan, ülkede din adamlarının asli konumlarını kaybettiklerini savundu

Haberler 16.09.2018 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ranl din adamlarndan Hüccetulislam Nasr Nakeviyan, ülkede din adamlarnn asli konumlarn kaybettiklerini ve sokakta selamlarn bile almak istemeyen kesimlerin bulunduunu söyledi.

Ülkedeki uygulamalara ve alnan kararlara yapt eletiriler nedeniyle vaazlarna yayn yasa getirilen Nakeviyan, din adamlarnn halktan uzaklat ve onlarn sorunlaryla yeterince ilgilenmedii deerlendirmesinde bulundu.

ran halknn yöneticilerle hemfikir olmadna ve alnan kararlara kar olduuna iaret eden Nakeviyan, din adamlarn bu konulardaki duyarszl nedeniyle eletirdi.

Nakeviyan, insanlarn eskiden en yaknlaryla paylaamadklar özel sorunlarn din adamlarna anlattklarna, onlar bir snak olarak gördüklerine dikkati çekerek, bu durumun artk ortadan kalktn dile getirdi.

Asli konumlarn kaybediyor

Khabaronline haber sitesinde yer alan açklamasnda, toplumun genç ve tahsilli kesiminin artk cemaat namaz ve cuma namazlarna gitmediini aktaran Nakeviyan, unlar söyledi:

Bu da gösteriyor ki din adamlar asli konumlarn kaybediyor. Sokakta ve caddede yürürken selammz bile almak istemeyen kesimler var. Halk, siyasi ve dier sorunlarn kayna olarak din adamlarn görüyorsa onlarn da buna göre hareket etmesi ve algy deitirmek için çaba göstermesi gerekir.

Ülkedeki din adamlarnn kafasnn kark olduunu savunan Nakeviyan, sözlerini öyle tamamlad:

Birisi zorbalk yapar ya da haddi aarsa zulüm ve zalimden taraf olunmamal. Allahn rzas esas alnmal. Makam ve mevkiler elden gitse bile Allah rzas için bu bedeli göze almal.

Ana Sayfaya Git