İran'da düşen uçakla ilgili bomba iddia!

Ukrayna Güvenlik Konseyi, İran'ın başkenti Tahran´ın yakınlarında düşen ve 176 kişinin hayatını kaybettiği Ukrayna uçağının yere çakılması sonrası uçağa bomba veya füze isabet etmiş olabileceğini açıkladı. Ayrıca uçağın düşme anının görüntüleri ortaya çıktı.

Haberler 10.01.2020 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rann bakenti Tahrann yaknlarnda düen ve 176 kiinin hayatn kaybettii Ukrayna uçann yere çaklmas sonras meydana gelen patlama bir iyerinin güvenlik kamerasnca kaydedildi. Ukrayna Güvenlik Konseyi düen uçaa bomba veya füze isabet etmi olabileceini açklad.

PATLAMA ANI YER KAMERASINA YANSIDI

Görüntüde patlama sonras yanan parçalarn iyerinin önüne kadar savrulduu görülüyor. Ukrayna Hava Yollarna ait yolcu uça, dün sabaha kar rann bakenti Tahrann güneybatsndaki Parand kasabasnda dümütü Kazada, 26s çocuk olmak üzere 176 kii hayatn kaybetmiti. Parand kasabasnda bir iyerinin güvenlik kameras, uçan yere çakld andaki patlamay ve uçaktan parçalarn alevli ekilde etrafa savrulduu anlar kaydetti.

TERÖRST SALDIRISI OLABLR

randa düen ve 176 kiiye mezar olan Ukrayna uça ile ilgili Ukrayna Güvenlik Konseyi Sekreteri önemli bir bilgilendirme paylat. Sekreter, uçan içinde terörist bir saldr olmas ihtimalini aratrmaya hazrlandklarn ayrca uçaa füze, çarpma gibi olaslklar da deerlendireceklerini açklad. Sekreter, kalktan hemen sonra paramparça olan yolcu uçann enkaznda Rus füze parçalar göründüünü açklad. Aratrma ekibinin arasnda, 2014 ylnda Ukraynada düen Malezya Hava Yollarna ait MH17 sefer sayl uça aratran uzmanlar da bulunuyor.

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov, uçak kazasnda hayatn kaybedenler arasnda 2 yolcu, 9 mürettebat olmak üzere 11 Ukrayna vatandann bulunduunu duyurmutu. Interfax haber ajans da uçakta bulunanlarn 73ünün Kanada, 71inin ran, 8inin sveç, 6snn Afganistan, 4ünün Almanya, 3ünün ngiltere ve 11 Ukrayna vatanda olduunu bildirmiti.

Ana Sayfaya Git