"İsrail bölgeyi dini çatışmaya sürüklüyor"

Filistin Devlet Başkanlığı, İsrail'in bölgeyi "dini çatışmaya" sürüklediği uyarısında bulundu.

Haberler 21.02.2019 - 12:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Filistin Devlet Bakanl, srailin Filistin halkna ve kutsal deerlerine yönelik ihlalleriyle bölgeyi dini çatmaya sürükledii uyars yapt.

Devlet Bakanlndan yaplan yazl açklamada, Halkmza ve Müslümanlar ile Hristiyanlara ait kutsal deerlere yönelik ihlaller ve Filistinli ehit ve tutuklu ailelerine ayrlan ödenein kesilmesi gibi alnan son rkç kararlar, taraflar arasnda imzalanan tüm anlamalarn ve uluslararas hukukun ihlalidir. ifadeleri yer ald.

Mescid-i Aksaya yönelik son ihlallerinin knand ve srailin bölgeyi dini çatmaya sürükledii belirtilen açklamada, srail güçlerinin ihlallerinin ve uygulamalarnn devam etmesi durumunda tehlikeli meydan okumalarn ortaya çkabilecei kaydedildi.

SRALN FTNES DN çATIMASI

srail polisi pazar günü Mescid-i Aksann 2003ten bu yana giri çklara kapal tutulan dou surlarndaki Rahmet Kapsna inen merdivenlerin bandaki kapy zincirlemiti.

Bunun üzerine Mescid-i Aksada toplanan bir grup Filistinli genç, söz konusu kapy krm, srail polisi de gençlerden bazlarn gözaltna alrken Harem-i erifin kaplarn bir süreliine kapatmt.

gal altndaki Dou Kudüste bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanlarn ilk kblesi olma özelliini tayor.

Ana Sayfaya Git