İsrail Esed güçlerine ait askeri noktayı vurdu

İsrail ordusu, Suriye'de Beşşar Esed güçlerine ait bir askeri noktayı vurduğunu duyurdu.

Haberler 07.07.2018 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

srail ordusundan yaplan yazl açklamaya göre, Esed güçleri tarafndan atelenen bir havan topunun srail ile Suriye snrndaki tampon bölgeye dümesi üzerine snrda bulunan srail askerleri rejim güçlerine ait bir askeri noktay vurdu.

Esed güçleri tarafndan atld ileri sürülen ve srail ile Suriye snrndaki tampon bölgeye düen havan topunun, Suriyenin srail snrna yakn bölgede yaanan iç sava nedeniyle atlm olduu belirtildi.

Açklamada Esed güçlerine ait askeri noktann nasl vurulduu ve saldrda kayp olup olmadna ilikin herhangi bir bilgi verilmezken, srail ordusunun Suriye iç savana müdahil olmad belirtilerek Ancak 1974te imzalanan Kuvvetlerin çekilme Anlamas uygulanmaya devam edecektir. denildi.

ASKER NOKTAYI VURDU

Suriyede rejim güçleri ve destekçileri, ülkenin güneybatsndaki Derada 10 Hazirandan itibaren muhaliflerin elinde baz noktalar ele geçirmi, 20 Haziranda da Rusyann hava saldrlar balamt.

srailin 1967deki Alt Gün Savalar srasnda Golan Tepelerini igal etmesinin ardndan, 1973te srail ve Suriye arasndaki sava sonrasnda Suriye, bölgenin yüzde 5ini geri almt. ki ülke arasnda 1974te oluturulan tampon bölgede UNDOF, srail ve Suriye arasndaki Kuvvetlerin çekilme Anlamasn izlemek üzere bölgede bulunuyor. UNDOF misyonunda Nisan 2018 itibaryla Fiji, rlanda, Hindistan, Nepal ve Ganadan bin 112 bar gücü görevlisi yer alyor.

Ana Sayfaya Git