İsrail, Filistin köyü Arakib'i 169'uncu kez yıktı

İsrail güçleri, ülkenin güneyindeki Necef (Negev) Çölü'nde bulunan Filistinlilerin yaşadığı Arakib köyündeki evleri 169'uncu kez yıktı.

Haberler 17.12.2019 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Arakibi Savunma Komitesi Üyesi Aziz et-Turi, AA muhabirine yapt açklamada, srail güçlerinin Filistinli 22 ailenin barnd Arakib köyünü bir kez daha yktn belirterek, yklan yaplar en ksa sürede yeniden yapacaklarn söyledi.

Ykmn köy sakinlerinin srail mahkemesinde görülen topran kime ait olduu yönündeki dava durumasnda bulunduklar srada gerçekletirildiini vurgulayan Turi, Arakib halk haklarn elde edinceye kadar ylmadan mücadeleye devam edecek. dedi.

Turi, köyde ahap ve plastik malzemelerle ina edilen evlerde 22 ailenin yaadna dikkati çekerek, ykmlara boyun emeyeceklerini ve her eye ramen köylerini yeniden ina edeceklerini dile getirdi.

srailin ilk ykm Temmuz 2010da yapt Arakib köyünde, 80den fazla srail vatanda Filistinli yayor.

srail yönetimi, köyün yasa d yollarla kurulduunu ve yklmas gerektiini iddia ediyor. Köy halk ise bu topraklarn, srailin kurulmasndan çok önce dedelerinden kendilerine miras kaldn vurguluyor.

- Köylüler her ykm sonras evlerini yeniden ina ediyor

Köylüler, srail güçlerinin her ykm ileminin ardndan ahap ve plastik malzemelerle evlerini yeniden ina ederek direnilerini sürdürüyor.

Necef bölgesindeki dier köylerde olduu gibi Arakibe de elektrik ve su gibi zorunlu hizmetleri sunmayan srail, bölgede yaayan Filistinlilerin arazi mülkiyetini de tanmyor.

Filistin kaynaklarna göre, srail imdiye kadar, 220 bin Filistinlinin yaad 12 milyon dönümlük Necef çölünün 11 milyon dönümüne el koydu.

Ana Sayfaya Git