İsrail güçleri 20 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria ve abluka altındaki Gazze Şeridi sınırında 20 Filistinliyi gözaltına aldı.

Haberler 15.03.2019 - 11:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

srail ordusundan yaplan yazl açklamaya göre, Bat eriann çeitli bölgelerine gece düzenlenen basknlarda terör eylemlerine kartklar iddiasyla 15, Gazze eridi snrn aarak srail tarafna geçtikleri gerekçesiyle de 5 Filistinli gözaltna alnd.

Açklamada, Filistinlilerin sorgulanmak üzere bölgedeki gözalt merkezine sevk edildii belirtildi. gal altndaki Bat eria ve Dou Kudüste sk sk evlere baskn düzenleyen srail güçleri, çeitli iddialarla Filistinlileri gözaltna alyor. Bat eria ve Dou Kudüste sradan hale gelen gözaltlar sonras aralarnda kadn ve çocuklarn da bulunduu Filistinlilerden bazlar günlerce gözalt merkezlerinde tutuluyor.

20 Filistinliyi gözaltna ald

Filistin resmi kaynaklarna göre, srail hapishanelerinde 500e yakn idari tutuklu, 230i çocuk olmak üzere 5 bin 700 Filistinli bulunuyor. srail idari tutukluluk adn verdii uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayal olarak 1 ila 6 ay alkoyabiliyor. Tutuklunun, srailin güvenlii için tehlike tekil ettiine karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadnda bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yla kadar uzatabiliyor.

Ana Sayfaya Git