İsrail’in yeni vahşet planı

İsrail makamları, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün kırsalında bulunan Han el-Ahmer bölgesinde yaşayan Filistinli bedevilere 1 Ekim’e kadar evlerini kendi elleriyle yıkma talebini içeren bir tebligat gönderdi.

Haberler 24.09.2018 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Filistin Kurtulu Örgütüne (FKÖ) bal Ayrm Duvar le Mücadele Heyeti Müdürü Abdullah Ebu Rahmet AA muhabirine yapt açklamada, srail askerlerinin sabah saatlerinde Han el-Ahmer bölgesine gelerek Filistinli bedevilere bir ihtar mektubu teslim ettiini belirtti.

Ebu Rahmet, ihbarnamede srailin, Filistinlilerden kendi elleriyle evlerini ykmalarn ve bölgeden tanmalarn istediini kaydetti.

hbarnamede ayrca srailin igal altndaki Filistin topraklarnda faaliyetlerini yürüten Filistin Topraklarndaki Hükümet Aktivitelerini Koordinasyon Birimi (COGAT) yetkililerinin Filistinlilerin tanmasna yardmc olabilecei talebinin yer aldn ifade eden Ebu Rahmet, Filistinli bedevilerin evlerinden ve yerlerinden çkmamakta srarc olduklarn belirtti.

FLSTN HÜKÜMETNDEN KINAMA

Öte yandan Filistin hükümeti ise yapt yazl açklamada, srailin Filistinlileri tehdit ettiine vurgu yaparak, Han el-Ahmer sakinlerini evlerini kendi elleriyle ykmaya zorlama ve zorunlu göçe tabi tutma çabalarn knad.

Filistin Hükümet Sözcüsü Yusuf el-Mahmud yapt açklamada, Bu tehditler kabul edilemez. Bu tehditler, igal devletinin halkmzn mülküne olan tamahn, açlk derecesini ve halkmza kar bu ykc admlarnn ardndaki zihinsel alçakln yanstyor. ifadelerini kulland.

Mahmud, srail makamlarnn Han el-Ahmere yönelik tehlikeli bir saldrganlkta bulunduunu belirterek, uluslararas topluma sraili durdurmak için harekete geçme çars yapt.

YIKIM KARARIYLA GÜNDEME GELEN HAN EL-AHMER

srail Yüksek Mahkemesi, mays aynda Han el-Ahmer bölgesinde yaklak 190 Filistinlinin yaad derme çatma barakalar ile bölgedeki baka yerlerden gelen 170 örencinin eitim gördüü okulun yklmasna karar vermiti.

Mahkemenin kararnn ardndan temmuz ay banda srail polisi eliinde bölgeye gelen ykm ekibi, Filistinin farkl yerlerinden gönüllüler ve bölge halknn direniiyle karlamt.

Hem uluslararas camiadan gelen tepkiler hem de Filistinlilerin direnii sebebiyle srail güçleri ykm gerçekletirememi, srail mahkemesi de bölge sakinlerinin bavurusu üzerine ykm kararn askya almt.

srail Yüksek Mahkemesi 5 Eylülde de Han el-Ahmerdeki ykm kararna yaplan itiraz reddederek, bölgenin 7 gün içinde boaltlmasna ve ykmlarn balatlmasna hükmetmiti.

Ana Sayfaya Git