AB, Arakan'da "etnik temizlik" yapıldığını kabul etti

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Christos Stylianides, Arakan'da yaşananlara ilişkin "Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri (Antonio) Guterres'e katılıyorum, belki de bu duruma ilişkin tek tanımlama etnik temizliktir." dedi.

Haberler 05.11.2017 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Snmaclarn durumlarn incelemek üzere Bangladei ziyaret eden Stylianides, Euronews televizyon kanalna deerlendirmelerde bulundu.

Stylianides, Myanmar hükümetinin bütün vatandalarn haklarna sayg göstermeye ikna edilmesi gerektiini söyledi.

Myanmarda uradklar zulüm nedeniyle Bangladee snan Arakanl Müslümanlarn ciddi ekilde yardma ihtiyaç duyduuna dikkati çeken Stylianides, Birlemi Milletler Genel Sekreteri Guterrese katlyorum, belki de bu duruma ilikin tek tanmlama etnik temizliktir. ifadesini kulland.

- ARAKANLI MÜSLÜMANLARA ETNK TEMZLK

Myanmar ordusunun, silahl militanlarla mücadeleyi öne sürerek Arakanda sivillere düzenledii saldrlarda, 25 Austostan bu yana binlerce Müslüman hayatn kaybetti. Myanmar yönetiminin bölgeye giri çklara izin vermemesi nedeniyle ölen sivil says tam olarak tespit edilemiyor.

Etnik temizlie dönüen saldrlarda 300e yakn köy, ordu ve fanatik Budistler tarafndan yok edilirken, 600 binden fazla Arakanl Müslüman dalk bölgeler, nehir ya da deniz üzerinden Bangladee kaçt. On binlercesi de Bangladee kaçmann yolunu aryor.

Arakanda 1970lerde yaklak iki milyon Müslümann yaad tahmin edilirken, sistematik saldrlardan kaç nedeniyle bu rakam 200 binin altna geriledi.

Ana Sayfaya Git