ABD açıkladı! Hava aracı mekanik arıza nedeniyle düştü

ABD'nin IŞİD'e karşı operasyonlarda kullanmak üzere Adana'daki İncirlik Üssü'ne konuşlandırdığı insansız hava araçlarından (İHA) birinin Hatay sınırları içinde Suriye sınırına yakın bir noktada düştüğü resmen açıklandı. İHA'nın düşüşü sırasında uzaktan kontrolünün sağlanabildiği ve kırsal bölgeye indirilerek herhangi bir can kaybı yaşanmadığı bildirildi.

Haberler 21.10.2015 - 11:26 Son Güncelleme : 21.10.2015 - 11:26

19 Ekim Pazartesi saat 09.36da Hatayın Kumlu ilçesi sınırlarında, Suriyeye 10 kilometre uzaklıkta meydana gelen kazada düşen ihanın enkazına dün ulaşılarak, parçalar halinde alınıp üzeri brandalandıktan sonra İncirlik Üssüne nakledildi. Bu konudaki açıklamayı da ihanın (MQ1 Predatör) geldiği üs olan ABDnin Almanyadaki Üs Komutanlığı yaptı. Düştü ifadesinin kullanıldığı açıklamada, mekanik bir arıza yaşandığı, ABD Hava Kuvvetlerinin kontrolü eline alarak boş bir alana indirdiği, kaza nedeninin araştırıldığı kaydedildi.

TÜRKİYEDE 2NCİ KAZA

Hakkari bölgesinde PKKya karşı operasyonlarda kullanılmak üzere daha önce de ihalar gelmiş, 18 Eylül 2012de bu bölgede yine bir iha kazası yaşanmış, PKKnın düşürdük dediği bu insansız hava aracının uydu sisteminin kopması nedeniyle düştüğü açıklanmıştı.

ABDnin Missouri eyaletindeki Whiteman Üssünde uydu sistemi ile yerden kontrolü sağlanan Nevadada da kontrol birimi bulunan keşif amaçlı ihalara son yıllarda silah da yüklenebildi. çok uzaktan ileri derecede kamera ve diğer algılayıcılara sahip olan ihalar, ABD ile anlaşma gereği görev bölgelerine ulaşıncaya kadar Türkiye semalarında algılama cihazlarını kapatarak kör uçuş yapıyor.

Ana Sayfaya Git