ABD: Çin bize doğruyu söylemiyor

ABD, küresel salgına yol açan yeni tür korona virüsü konusunda Çin'e yüklenmeye devam ediyor. Başkan Donald Trump'ın ardından, ABD Savunma Bakanı Mark Esper de Çin'i dünyadan bilgi saklamakla suçladı.

Haberler 17.04.2020 - 01:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni tür korona virüsünden en çok etkilenen ülke konumundaki ABD, çini bir kez daha virüs konusunda dünyaya doruyu söylememekle itham etti. ABD Savunma Bakan Mark Esper, çinin effaf davranmadn öne sürdü.

Esper, çinli liderlerin virüsün nasl ortaya çkt konusunda dünyay yanl yönlendirdiini savunup, Komünist Partinin verdii bilgilere inanmakta zorlandn söyledi. NBC kanalnn Today programna konuan Esper, Bizi yanl yönlendiriyorlar, bu virüsün ilk günlerinden beri effaf olmadlar. Dolaysyla u an bile bize gerçekleri söylediklerine dair pek inancm yok dedi.

TRUMP NE DED?

ABD Bakan Donald Trump da, dün düzenledii basn toplantsnda virüsün Wuhandaki canl hayvan pazarnda doal yollardan ortaya çkt görüünü sorgulamt. Trump, kendi yönetimine yakn Fox Newsün virüsün Wuhandaki laboratuvarda yapldna dair haberi hakkndaki bir soruya yantnda, bu iddiann doru olduuna inandn ima ederek Amerikan hükümetinin bu konuyu aratrdn söylemiti.

Bu korkunç durumun nasl ortaya çkt konusunda çok derin bir inceleme yapyoruz diyen Trump, konuyu çin Devlet Bakan i Jinpingle görümesinde gündeme getirip getirmedii sorulunca da, Kendisiyle laboratuvar hakknda ne konutuumdan söz etmek istemiyorum Bu u an uygunsuz demekle yetinmiti.

CNN kanal da, Amerikan istihbaratnn laboratuvar teorisini incelediini duyurmutu.

çN DDAYI YNE REDDETT

çin Dileri Bakanl ise bu sabah yapt açklamada, bu iddiay bir kez daha reddetmiti. Açklamada, Dünya Salk Örgütünün de virüsün insan yapm olduu iddiasna kar çkt vurgulanmt.

Ana Sayfaya Git