ABD: Çin bize doğruyu söylemiyor

ABD, küresel salgına yol açan yeni tür korona virüsü konusunda Çin'e yüklenmeye devam ediyor. Başkan Donald Trump'ın ardından, ABD Savunma Bakanı Mark Esper de Çin'i dünyadan bilgi saklamakla suçladı.

ABD: Çin bize doğruyu söylemiyor

Yeni tür korona virüsünden en çok etkilenen ülke konumundaki ABD, Çin’i bir kez daha virüs konusunda dünyaya doğruyu söylememekle itham etti. ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Çin’in şeffaf davranmadığını öne sürdü.

Esper, Çinli liderlerin virüsün nasıl ortaya çıktığı konusunda dünyayı yanlış yönlendirdiğini savunup, Komünist Parti’nin verdiği bilgilere inanmakta zorlandığını söyledi. NBC kanalının Today programına konuşan Esper, “Bizi yanlış yönlendiriyorlar, bu virüsün ilk günlerinden beri şeffaf olmadılar. Dolayısıyla şu an bile bize gerçekleri söylediklerine dair pek inancım yok” dedi.

TRUMP NE DEDİ?

ABD Başkanı Donald Trump da, dün düzenlediği basın toplantısında virüsün Wuhan’daki canlı hayvan pazarında doğal yollardan ortaya çıktığı görüşünü sorgulamıştı. Trump, kendi yönetimine yakın Fox News’ün ‘virüsün Wuhan’daki laboratuvarda yapıldığına’ dair haberi hakkındaki bir soruya yanıtında, bu iddianın doğru olduğuna inandığını ima ederek Amerikan hükümetinin bu konuyu araştırdığını söylemişti.

“Bu korkunç durumun nasıl ortaya çıktığı konusunda çok derin bir inceleme yapıyoruz” diyen Trump, konuyu Çin Devlet Başkanı Şi Jinping’le görüşmesinde gündeme getirip getirmediği sorulunca da, “Kendisiyle laboratuvar hakkında ne konuştuğumdan söz etmek istemiyorum… Bu şu an uygunsuz” demekle yetinmişti.

CNN kanalı da, Amerikan istihbaratının laboratuvar teorisini incelediğini duyurmuştu.

ÇİN İDDİAYI YİNE REDDETTİ

Çin Dışişleri Bakanlığı ise bu sabah yaptığı açıklamada, bu iddiayı bir kez daha reddetmişti. Açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü’nün de virüsün insan yapımı olduğu iddiasına karşı çıktığı vurgulanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler