ABD YPG'yi Petrol için kullanıyor?

ABD ve Rusya'nın verdiği söze rağmen terör örgütü YPG/PKK, Suriye'nin kuzeyindeki varlığını koruyor. YPG/PKK’lılar, petrol kuyularında ortak devriye yaptıkları ABD askerlerine özel koruma da sağlıyor.

Haberler 12.11.2019 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD ordusu, Suriyenin kuzeyi ve dousundaki, petrol sahalarnda YPG/PKKyla devriye faaliyetlerine devam ediyor.

Türkiye-Irak-Suriye snr üçgenindeki Malikiye ilçesi snrlarnda kalan topraklarda YPG/PKK tarafndan iletilen çok sayda petrol kuyusu bulunuyor.

AA, Suriyenin kuzeydousundaki Haseke iline bal Malikiyede, ABD ordusu devriyeleri ve YPG/PKKllar bir arada görüntüledi. Teröristlerin kuyularda petrol çkarma ilemi devam ederken, devriye atan ABDlilere YPG/PKKllar elik ediyor. ABD askerlerinin güvenliini saladklar da görülen teröristler, örgütün sözde özel kuvvetleri olan HAT birimine bal.

Petrol sahasnda son haftalarda devriyeleri ve askeri varlklar artan ABDli askerler, zaman zaman tesislere girerek örgüt sorumlularyla görümeler yapyor.

TÜRKYENN TEPKS

Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, önceki gün yapt açklamada, Suriyenin zenginlikleri üzerinde Suriye halk dnda hiç kimsenin hakk yoktur diye konumutu.

Ayrca, Türkiye ile ABD arasnda 17 Ekimde varlan mutabakat gerei, Amerikan ordusunun teröristleri 120 saat içinde güvenli bölgeden çkarmas gerekiyordu.

ABD yönetimi, ekim ay sonunda Suriyedeki petrol sahalarnda askeri varln güçlendireceini duyurduktan sonra ülkenin dousundaki Deyrizor ili civarnda da askeri tahkimatlarn artrmt.

ABD ordusu, Bar Pnar Harekat srasnda Suriyedeki 16 üs ve askeri noktasndan çekilmiti. Harekat sonrasnda ABD askerleri Haseke, Rakka, Aynularabdaki toplam 6 üs ve askeri noktaya geri dönmütü.

Suriyedeki varln petrol sahalarna odaklayan ABD, Deyrizorda iki üs daha ina ediyor.

Ana Sayfaya Git