ABD'den itiraf: Kaybedeceğiz!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD’nin Avrupa’daki birliklerinin 2025’e doğru Rusya’ya karşı askeri üstünlüğünü kaybedebileceğini duyurdu.

Haberler 11.03.2018 - 11:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD merkezli internet dergisi Defense Onen aktardna göre NATOnun Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutan Orgeneral Curtis Scaparrotti, Rusyann ordusunda devam eden modernizasyonun hzna dikkat çekti. Scaparrotti, Rus askerlerin gerçekletirdikleri modernizasyonun hzna baklrsa biz, silahl kuvvetlerimizin yenileme temposunu düürmeyi göze alamayz. Aksi halde onlar 2025e kadar ordumuzun egemenliine neredeyse bütün alanlarda meydan okuyacaklar diye konutu.

Rusyann Arktik bölgedeki deniz yollarnn üzerinde kontrol salamaya yönelik çabalarna da dikkat çeken Scaparrotti, Moskovann eer isterse 2-3 yl içerisinde Kuzey Deniz Yolunun üzerinde kontrol kurabileceini, oysa ABDnin bu yönde geride kaldn vurgulad.

PENTAGON, AVRUPA CAYDIRICILIK NSYATF çN 6.5 MLYAR DOLAR TALEP ETT

Defence One, Pentagon Avrupa Kuvvetler Komutanlnn (EUCOM) Rusyay askeri açdan caydrmaya yönelik Avrupa Caydrclk nisiyatifini finanse etmek için geçen yln 2 kat fazlas olan 6.5 milyar dolar talep ettiini, bu paralarn hava, kara ve deniz kuvvetlerinin savaa hazr olma düzeyinin yükseltilmesi için harcanmasnn planlandn ifade etti.

Analiz merkezi Rand Corporationn daha önce yaynlad raporu hatrlatan dergi, söz konusu belgeye göre Rusyann son 10 yl içerisinde NATOyla arasnda olan teknolojik uçurumu azalttn, Moskovann ayn zamanda Avrupa grubunu büyütmeye devam ettiini ve Suriyede askeri deneyimlerini arttrdn kaydetti.

Ana Sayfaya Git