ABD'den skandal açıklama!

Amerikan Fox'a konuşan ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, "Gereken buysa, Venezuela'da askeri müdahâle imkân dahilinde. Ancak barışçıl geçişi tercih ederiz" dedi.

Haberler 02.05.2019 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Dileri Bakan Mike Pompeo, ülkesinin Fox Business Network televizyon kanalna konutu.

Darbe giriiminin baarszlkla sonuçland Venezuela hakknda u ifadeleri kulland:

Askeri müdahle imkn dahilinde. Gereken buysa, ABD bunu yapacak. Ancak barçl geçii tercih ederiz.

Darbe giriimi

Venezuelada 23 Ocakta kendini devlet bakan ilan eden Meclis Bakan Guaido, dün Twitterdan yaymlad 3 dakikalk bir videoyla halka ve askerlere sokaa çkma çars yapmt.

Guadio, Caracastaki La Carlota Hava Üssü yaknnn etrafnda bir grup askerle partisinin ev hapsindeki eski lideri Leopoldo Lopezi de alarak çektii videoyu Twitter hesabndan yaymlamt. Bakent Caracasta baz askeri birliklerin yollar kestii, baz yollarda da askeri araçlarn görüldüü belirtilmiti.

Venezuela Savunma Bakan Vladimir Padrino Lopez, olayn ardndan Twitterda yaymlad açklamada, darbe giriimine kar koyacaklarn belirterek, Biz silahl kuvvetler olarak anayasal düzeni savunmaya yemin ettik. Hain darbe giriimi karsnda teyakkuzdayz. Askeri birliklerde olaan d bir durum söz konusu deil, herkes komutanlarn emrindedir. açklamasn yapmt.

ABD yönetimi ise Guadio ve taraftarlarnn darbe giriimine tam destek veren açklamalarda bulunmutu.

Daha sonra Venezuelada Ulusal Meclis Bakan Juan Guaidonun balatt darbe giriimiyle ev hapsinden serbest braklan Voluntad Partisinin eski Genel Bakan Leopoldo Lopezin spanyann Caracas Büyükelçiliine snd bildirilmiti.

Ana Sayfaya Git