ABD'den yeni koronavirüs uygulaması: İşe dönüş için 'bağışıklık sertifikası' geliyor

Dünya'yı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgının merkez üssü ABD'de 22 binden fazla kişi yaşamını yitirdi. ABD'li yetkililer ise ölümle sonuçlanan vakaların azalması için mücadele verirken, Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) Başkanı Dr. Anthony Fauci, koronavirüsü yenen kişilerin antikor testlerinin pozitif çıkması durumunda 'bağışıklık sertifikası' uygulamasının yürürlüğe girebileceğini duyurdu.

Haberler 14.04.2020 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünyay etkisi altna alan koronavirüs (Covid-19) salgnn merkez üssü ABDde 22 binden fazla kii yaamn yitirdi. ABDli yetkililer ise ölümle sonuçlanan vakalarn azalmas için mücadele veriyor. ABD Hastalk Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) Bakan Dr. Anthony Fauci, koronavirüsü yenen kiilerin antikor testlerinin pozitif çkmas durumunda baklk sertifikas uygulamasnn yürürlüe girebileceini açklad. Bu uygulama ile kimlerin virüse kar savunmasz olup olmadnn belirlenebileceini altn çizen Fauci, antikor testlerinin salk çalanlarnn ve koronavirüsle mücadele eden dier kiiler için de önemli olabileceini vurgulad. Fauci, Yaplan antikor testlerine göre bu kiilerin yeniden enfekte olma konusunda risk altnda ya da savunmasz olup olmadklarna dair stratejiler gelitirebiliriz. Bu, salk çalanlar için, ön cephede savaanlar için önemli olabilir ifadelerini kulland.

TESTLER BR HAFTAYA KADAR HAZIR

Antikor testlerinin bir hafta kadar bir süre içerisinde hazr olacan ve koronavirüs testleri ile paralel olarak uygulanacan ifade eden Fauci, Amerikallarn koronavirüse kar antikor testinden geçip sonuçlarnn pozitif çktn gösteren baklk sertifikalarn tamas mevcut artlar altnda makul bir seçenek dedi ve konunu Beyaz Sarayn da gündeminde olduunu belirtti. Fauci, baklk sertifikas ile birlikte kiilerin i hayatna da geri dönebileceini belirtti.

Ana Sayfaya Git