ABD'li komutan açık açık itiraf etti!

IŞİD'e karşı Irak ve Suriye'de görev yapan Amerikan güçlerinin komutanı Korgeneral Stephen Townsend, Rakka operasyonuna Suriyeli Kürtlerin katılmasını istediğini itiraf etti.

Haberler 26.02.2017 - 12:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DI HABERLER

IDin Suriyedeki kalesi Rakkaya düzenlenecek operasyonda ABD liderliindeki koalisyonun Suriyeli Kürtlerle birlikte hareket edip etmeyeceine ilikin tartma sürüyor. New York Timesa konuan Amerikal yetkililer, Kürtlerin Rakka operasyonunun parças olmas gerektiini söyledi.

Amerikan güçlerinin komutan Korgeneral Stephen Townsend söz konusu açklamay, bir dizi Amerikal gazetecinin Suriyedeki bir Amerikan üssüne gerçekletirdii ziyarette yapt. New York Times ve Foreign Policyde yer alan haberlerde, Rakka operasyonunun YPGnin arln oluturduu Suriye Demokratik Güçleri tarafndan yaplmasna kar Türkiyeden gelen itiraz aktarld.

LER GTT

New York Timesn haberinde u ifadeler kullanld: Amerikal yetkililere göre sadece Arap savaçlara [ar] silah vermek elverili deil. Yetkililer, Rakkay ele geçirmek için 12 bin ila 15 bin savaçya ihtiyaç duyulacan ve sahadaki savaa alkn Kürtlerin bunun bir parças olduunu söylüyor. IDe kar son dönemdeki gelimelerin, sava meydannda en fazla deneyime sahip tarafn Kürtler olduunu açkça ortaya koyuyor.

Foreign Policynin haberindeyse SDG için Araplar bu gücün daha yeni ve daha az deneyimli unsurlar ve Townsend de, kendisi ve askeri yetkililerin Rakkann alnmas için hem Arap hem Kürt güçlere ihtiyaç duyulduu kanaatine vardklarn söyledi denildi. Haberde, Townsendin Bu gücün sadece bir bölümünü silahlandramayz, tamamn silahlandrmamz gerekir sözlerine de yer verildi.

Ana Sayfaya Git