ABD'nin Kentucky eyaletindeki protestoda bir kişi silahla vurularak öldü

ABD'nin Kentucky eyaletinin Louisville kentinde Afro-Amerikalı Breonna Taylor'ın evinde polis tarafından öldürülmesi üzerine düzenlenen protestoda bir kişi silahla vurularak hayatını kaybetti.

Haberler 29.06.2020 - 11:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Protestolarn merkezi olan Jefferson Square Parkta dün gece yaanan olayda, kimlii bilinmeyen saldrgan, protestoculara ate açt.

Saldrda parkta bulunan bir erkek protestocunun hayatn kaybettii, parkn karsndaki Adalet Saray yaknndaki bir kiinin ise yaraland kaydedildi.

Olay anna ait olduu iddia edilen bir video kayd internette yayld. Videoda silahl bir saldrgann parkta pompal tüfekle ate açt duyulurken, protestocularn kurunlardan kaçmak için yerlere yatt görülüyor.

Polis olayn ardndan güvelii salamak üzere park boaltrken, saldrgann yakalanmas için çalmalarn sürdürdüü belirtildi.

BARIçI PROTESTONUN CNAYET MAHALLNE DÖNÜMES TRAJED

Louisville Belediye Bakan Greg Fischer, olayla ilgili yapt açklamada, Jefferson Square Parkta ortaya çkan iddet nedeniyle son derece üzgünüm. nsanlar orada endielerini dile getirmek üzere topland. Bu barç protestonun cinayet mahalline dönümesi trajedi. ifadelerini kulland.

TAYLORIN ÖLÜMÜ

26 yandaki Afro-Amerikal Breonna Taylor, mart aynda polisin evine yapt basknda yatak odasnda vurularak hayatn kaybetmiti.

Taylorn ölümü, maysta Minnesota eyaletinde Afro-Amerikal George Floydun polis tarafndan gözaltna alnrken ölmesinin ardndan tüm ülkede rkçl ve polis iddetini knayan protestolarn yaylmasyla yeniden gündeme gelmi, Louisvilledeki protestolarn oda olmutu.

Ana Sayfaya Git