ABD'nin silah sevkiyatları

ABD, Suriye'de YPG/PKK işgalindeki bölgeye, Irak üzerinden son bir haftada askeri ve lojistik destek amaçlı 300 tır daha soktu.

Haberler 05.10.2019 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD, Iraktan Suriyede YPG/PKK igalindeki bölgeye son bir haftada askeri ve lojistik destek salamak için 300 tr daha sevk etti.

ABD, Suriyede terör örgütü DEA ile mücadele bahanesi ad altnda YPG/PKKya destek vermeyi sürdürüyor. Askeri ve lojistik destek salayan ABD güçleri, bu kapsamda son bir hafta içerisinde, Suriye-Irak snrndaki Simelka kapsndan örgütün elinde bulunan bölgelere 300 tr daha gönderdi.

Gönderilen trlarda üs inasnda kullanlan TWall adl dayankl hazr beton bloklar, arazi araçlar, jeneratörler, çok miktarda yakt tankeri ve kapal kasalar yer ald. Yerel kaynaklara göre, kapal kasalarda hafif ve ar silah, mühimmat, sinyalizasyon ve radar ekipmanlarnn yan sra yaam malzemesi bulunuyor.

Bölgeye son bir hafta içerisinde giri yapan konvoylar, tadklar malzemeleri ABDnin bölgedeki çeitli üslerine datt. ABD, 21 Eylülde bölgeye inaat malzemesi, kapal kasalar, prefabrik evler ve yakt tankerlerinin bulunduu 200 trlk konvoy göndermiti.

Ayn sa ve eddadi bölgelerine de 9 Eylülde 55 trla kapal kasalar, dört çeker araçlar ve i makineleri sevk eden ABD, 4 Eylülde de örgüt igalindeki bölgelere içinde geni araçlar, i makineleri, yakt tankerleri ve jeneratörler bulunan 60 tr sokmutu.

- ABDnin Suriyede 18 üssü bulunuyor

DEA ile mücadeleyi gerekçe göstererek 2015ten bu yana YPG/PKKya askeri destek veren ABDnin Suriyede halen 18 üs ve askeri noktada 2 bin civar personeli bulunuyor. ABD Bakan Donald Trumpn, geçen yl Suriyedeki askeri varln çekmek istediini açklamasna ramen Washington bu ülkedeki askeri varln sürdürüyor.

Ana Sayfaya Git