'Adalarda milis kuvvetler eğitiliyor'

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım, Yunanistan'ın Ege Adaları'nda milis kuvvetler kurduğu ve tatbikatlar yaptığını iddia etti. Yalım, bu iddiasını destekleyen bir dizi de fotoğraf paylaştı.

Haberler 26.03.2017 - 12:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Bakanl eski Genel Sekreteri Ümit Yalm, Ulusal Kanalda geçen hafta çkt bir programda Egedeki adalarn pek çounun Yunan askerleri tarafndan igal edildiini açklamt.

Yalm bu iddialarn desteklemek için adalarda milis kuvvetleri kurulduu ve bunlara bizzat Yunan generaller tarafndan eitimler verildiini gösteren baz görseller de gösterdi.

Yunan Silahl Kuvvetlerinin komuta kademesinin 23 Ocak 2017de deitiini ifade eden Yalm, Genelkurmay Bakan Oramiral Apostolakis dnda Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlar deiti. Yeni kuvvet komutanlar ilk olarak Dou Ege Denizindeki adalar ziyaret etti dedi.

SVL HALKA AIR SLAHLAR VERLD

Yalm iddialarn öyle sürdürdü:

ubat aynda, bata Kardak bölgesi olmak üzere igal edilen Türk adalarnda egemenlik ve bayrak gösterisi yapan Yunanistan, Mart aynda da gayri askeri statüdeki adalarda seferberlik tatbikat yapt. Kelemez (Kilimli-Kalimnos) Adasnda 07 Mart 2017de, Sömbeki Adasnda 12 Mart 2017de, Semadirek Adasnda 13 Mart 2017de ve Taoz Adasnda 14 Mart 2017de seferberlik tatbikat yapld. Seferberlik tatbikatna, adalarda konulandrlan Yunan askeri birlikleri ile ada halkndan oluturulan milis kuvvetleri katld. Milis kuvvetleri, piyade tüfei, makinal tüfek ve roketatar gibi silahlarn ve bu silahlarn mühimmatlarn evlerinde muhafaza ediyor.

Yunan Cumhurbakan Pavlopoulosun 7 Martta Kelemez Adasn ziyaret ettiini ifade eden Yalm, Yunan Cumhurbakannn onuruna yaplan tören geçiine milis kuvvetleri de katld. Tören geçiinden sonra seferberlik tatbikat icra edildi ve milis askerlerine kadrolu silahlar ile at eitimi yaptrld dedi.

Ana Sayfaya Git