Afganistan'da 'Barış İstişare Toplantısı' başladı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de, 3 gün sürecek ve barış için çözüm yollarının görüşüleceği "Barış İstişare Toplantısı" başladı.

Haberler 30.04.2019 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Afganistanda 3 bin kiinin katld Bar stiare Toplantsnn açlnda konuan Afganistan Cumhurbakan Eref Gani, Taliban ile bar konusunda halkn da görüünü almak için bu toplanty yaptklarn söyledi.

Gani, ülkede devam eden savan meruiyetinin olmadn belirterek, Biz Talibana, baka ülkelerin esaretinden kurtulmas için yardm etmeye hazrz. dedi.

Geçici deil kalc bir bar istediklerini dile getiren Gani, böylece ülkede yatrm yaplmasn ve Afganistann bu durumdan kurtulmasn istediklerini vurgulad.

Liderler toplanty veto etti

Afganistandaki siyasi liderlerin çou, davet edildikleri halde Bar stiare Toplantsna katlmad.

Hazara Lideri Muhammed Muhakkik, yapt açklamada, toplantnn Cumhurbakan Ganinin seçim kampanyasna dönütürüldüü için katlmadn duyurdu.

Toplantya katlmayan Afganistan eski Cumhurbakan Hamid Karzai de böyle bir toplantnn halkn yararna olmadn ve u an her eyden önce bar görümelerinin yaplmas gerektii kaydetti.

Öte yandan Taliban, yazl açklama yaparak, halkn bu toplantya katlmamasn istedi.

Sk güvenlik önlemi alnd

Sk güvenlik önlemlerinin alnd toplant 3 gün sürecek.

Kabildeki Loya Cirga çadrna giden tüm caddeler trafie kapatld.

Afganistan çileri Bakanl, toplantya katlanlarn güvenlii için toplant bitene kadar yük tayan araçlarn Kabile giriinin yasaklandn açklad.

Öte yandan Afganistan hükümetinden yaplan açklamada, toplant nedeniyle bakent Kabildeki tüm resmi kurumlarnn toplant boyunca tatil edildii belirtildi.

Ana Sayfaya Git