Afganistan'da Dostum'un komutanının tutuklanmasına tepkiler

Cüzcan, Faryab, Belh, Samangan ve Sari Pul vilayetlerinde binlerce kişi, hükümete karşı protesto gösterisi düzenledi

Haberler 08.07.2018 - 11:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Afganistan Devlet Bakan Birinci Yardmcs ve Cümbü Partisi lideri Raid Dostumun en güçlü komutan Nizamuddin Kaysarinin tutuklanmas, ülkenin kuzeyindeki Cüzcan, Faryab, Belh, Samangan ve Sari Pul vilayetlerinde binlerce kii tarafndan protesto edildi.

Cüzcan vilayetinin merkezi ibirgan ehrinde toplanan kalabalk, Kaysariye özgürlük, Biz hakkmz istiyoruz sloganlar att.

Göstericiler adna konuan Mevlevi Abdulhay Hayat, Kaysarinin serbest braklmamas halinde gelecek aylarda yaplacak milletvekillii seçimini boykot edeceklerini söyledi.

Hayat, göstericiler olarak vilayet merkezindeki tüm dükkanlar ve idari binalar kapattklarn ifade ederek, gösterilerin devam edeceini belirtti.

Belh vilayetinin merkezi Mezar erif kentinde de binlerce kii hükümeti protesto ederek, KabilMezar erif Caddesini trafie kapatt.

Faryab vilayetinin Andhoy ilçesinde yüzlerce protestocunun, Afganistann en önemli snr kaplarndan biri olan Akine Snr Kapsna giden caddeyi konteynerlerle kapatt bildirildi.

Kaysari hakim karsna çkacak

Afganistan Savunma Bakanl Sözcüsü Muhammed Radmeni, Kaysarinin birçok suçtan hakim karsna çkarlacan ve karar da mahkemenin vereceini kaydetti.

Dostumun en güçlü komutan Nizamuddin Kaysari, pazartesi akam Faryabn merkezi Maymana ehrindeki Birinci Tugay Komutanlnda komando güçlerince tutuklanarak askeri uçakla bakent Kabile gönderilmiti.

Ana Sayfaya Git