"Afrin bugün özgürlüğü solumakta"

TSK ve ÖSO'nun Afrin'i terör örgütü YPG/PKK'nın işgalinden kurtarmasının üzerinden bir yıl geçti.

Haberler 18.03.2019 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO), Afrini terör örgütü YPG/PKKnn igalinden kurtarmasnn üzerinden geçen bir ylda ilçede güvenlikten eitime, salktan tarma, birçok alanda olumlu gelimeler yaand.

TSK ve ÖSOnun, Suriyenin kuzeybatsnda, Hatay ilinin karsndaki Suriye topraklarnda yer alan Afrini terör örgütü YPG/PKKnn 6 yl süren igalinden kurtarmasnn üzerinden bir yl geçti.

20 Ocak 2018de balayan operasyonda Afrin ilçe merkezi, 18 Mart günü TSK destekli ÖSO tarafndan kontrol altna alnmt.

Operasyonun sonlanmasnn ardndan TSK ve ÖSO, güvenlii güçlendirmek için sk çalmalar yürüttü. Dier yandan 6 belde ve ilçe merkezindeki 7 yerel meclis, eitim, salk, ziraat, sanayi, ticaret, kültür ve spor alanlarnda da hayatn normallemesi için çalmalar yapt.

lçenin kurtuluunun birinci yl dönümü vesilesiyle AAya deerlendirmelerde bulunan Afrin Yerel Meclis Bakan Sait Süleyman, ilçenin terörden temizlemesinin hemen ardndan hizmete baladklarn ifade etti.

En büyük sorunlardan biri olan su skntsn, YPG/PKKnn devre d brakt Meydanki Barajn onararak giderdiklerini kaydeden Süleyman, Bunun ardndan kstl imkanlarla yaptmz temizlik çalmalaryla molozlar kaldrdk, yol ve çevre düzenlemesi yaptk. diye konutu.

Süleyman, salk alanndaki gelimelere deinerek, Üç hastane ve 23 salk merkezi ile günlük yaklak bin kiiye ücretsiz hizmet vermeye baladk. dedi.

Eitim hayatn canlandrmak için çaltklarn vurgulayan Süleyman, onlarca okulu eitime kazandrdklarn ifade etti.

- Hedefimiz hayatn normale dönmesini hzlandrmak

Süleyman, çiftçilere ücretsiz destekler verilmekte. Zirai alanlarn faaliyete geçirilmesi için çaba gösterilmektedir. Sanayi ve ticaret odasnn faaliyete geçmesi ve Türkiyeden yeni bir kap açlmasyla Afrin ekonomik anlamda daha da hareketlenecek. Hedefimiz hayatn normale dönmesini hzlandrmak. Yerel meclisler olarak nüfus müdürlükleri açtk. Nüfus müdürlüklerinde Afrinde yaayan Suriyelilere geçici kimlikler verilerek daha düzenli bir sisteme geçilmesi salanacak. eklinde konutu.

Bölgede güvenlik çalmalarnn arttn belirten Süleyman, Afrinde araçlara yeni plakalarn taklacan ve araçlarn kayt altna alnacan bildirdi.

- Afrin bugün özgürlüü solumakta

Afrin halk da ilçelerindeki gelimeden memnun.

Afrinli Mustafa Hamo, Afrin bugün özgürlüü solumakta. Ayn zamanda üretici projeler ve yatrmlara zemin oluturulmasn dileriz. stihdam frsat salansn ki ekonomi canlansn. lçeyi rahatsz eden tek ey bölgede gizlenen terör örgütü mensuplar. Daha sk güvenlik tedbirleri alnmasndan yanayz. dedi.

Afrinli Ebu Muhammed de TSK ve ÖSOya Afrini terör örgütlerinden temizledikleri için teekkür ederek, Balarda biraz skntlar yaam olsak da u an durumumuz çok iyi. Evimize, iimize rahat rahat gidebiliyoruz. Afrinden çkan sivillere sesleniyorum. Bölgemiz, evlerimiz u an daha güvenli. Evinize dönün. Biz mutluyuz. diye konutu.

- Afrindeki halk bar içinde yayor

Muhammed Cüneyt, Afrinde geride kalan bir yl içerisinde olumlu eylerin kaydedildiini aktararak, Kültür ve fikir zenginliini barndran ilçemizde artk Afrin, Halep ve am çocuklarn bir okulda görüyoruz. El birlii ile bir binay ina ettiklerini görüyoruz. ifadesini kulland.

Afrinin bütün Suriyelileri kucakladn belirten Cüneyt, Afrindeki halk bar içinde yayor. Bir sonraki süreçte altyapnn gelimesi ve isizlie son verilmesi için projeler yaplmasn diliyoruz. dedi.

- Eitim, salk ve altyapda çok ilerleme yaand

Bir dier Afrinli Ahmet Ali de bir yl içinde farkl alanlarda olumlu admlarn atldn dile getirerek, Eitim, salk ve altyapda çok ilerleme yaand. diye konutu.

Güvenlik alannda tedbirlerin artrlmasn istediklerini aktaran Ali, Afrinde Suriyenin birçok bölgesinden tehcir edilen insanlar yayor. Üretim salanan projelerin artmasn istiyoruz. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git