Afrin'de güvenlik için yoğun mesai

TSK ve ÖSO, Suriye'nin Afrin ilçesinde güvenliği sağlamlaştırma çalışmalarını sürdürüyor

Haberler 17.07.2018 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YPG/PKKnn ilçeden çkarlmasndan önce tuzaklad mayn ve patlayclarn temizlenmesine devam ediliyor

Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri, Suriyenin Afrin ilçesinde mayn ve patlayc arama tarama çalmalarn sürdürüyor.

TSK ve ÖSO, Zeytin Dal Harekat kapsamnda 18 Martta terörden temizledii Afrin ilçe merkezi ve çevresinde güvenlik çalmalarn ara vermeden yapyor.

Uzman ekipler, Afrinde tarm arazilerinde ve yol kenarlarna terör örgütünce önceden tuzaklanm patlayclar dedektörlerle belirleyerek imha ediyor.

Ekipler, ilçede sivillerin güvenliine azami derecede önem veriyor.

TSK ve ÖSO nun mayn ve el yapm patlayc tespit imha ekipleri, Afrin ilçe merkezinin yan sra, ilçenin kuzeybatsndaki Racu beldesini çevreleyen dalarda da saklandklar düünülen terör örgütü YPG/PKK üyelerine yönelik geni çapl arama tarama çalmalar gerçekletiriyor.

lçe merkezi yaknlarnda mayn arama çalmalarna katlan ÖSO komutanlarndan Ebu Sari, AA muhabirine, PKKnn arazilere, ehir girilerine tuzaklad patlayclar imha ediyoruz. çok sayda bomba imha ekibimiz var. Ekiplerimiz sivillerin hayatn riske atan bu maynlar temizlemek için büyük çaba gösteriyor. dedi.

Afrin yerel meclisi ve askeri gruplarn istei üzerine burada çalmalarda bulunuyoruz. Bulunduumuz yer ÖSOnun geçi güzergahyd. Burada 4 günde 42 patlayc tespit ettik. diyen Ebu Sari, bölgedeki faaliyetlerine devam edeceklerini vurgulayarak, çiftçilerin güvenli bir ekilde hasatlarn yapmalar için arazilerinde mayn ve patlayc taramalarn yapyoruz. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git