Afrin'de operasyon

Afrin'de PKK/YPG üyesi 10 terörist etkisiz hale getirildi.

Haberler 12.06.2019 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin kuzeyindeki Tel Rfatta, PKK/YPG üyesi 10 terörist etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanlndan yaplan açklamada, Afrinde PKK/YPGnin, 9 Haziranda Tel Rfattan gerçekletirdii saldr sonras bölgede yerleri tespit edilen teröristlerin, ar silahlarla youn ekilde at altna alnd hatrlatld.

Bu atlar sonucu saldry gerçekletiren örgüt üyeleri etkisiz hale getirildii aktarlan açklamada, ehit olan kahraman Mehmetçik ile yarallarn kannn yerde braklmad belirtildi.

Açklamada, Bölgede, 9 Haziranda, ate destek vastalarmzla youn ekilde ate altna alnan saldry gerçekletiren teröristlerden 10unun etkisiz hale getirildii tespit edilmitir. Bölgedeki terörle mücadelemiz son terörist de etkisiz hale getirilene kadar azim ve kararllkla devam edecektir. ifadesine yer verildi.

ZAP VE METNAYA HAVA HAREKATI

Milli Savunma Bakanl, Irakn kuzeyindeki Zap ve Metina bölgelerine düzenlenen hava harekatlarnda, PKKl teröristlere ait hedeflerin vurulduunu açklad.

Bakanln sosyal paylam sitesi Twitterdaki hesabndan yaplan açklamada, Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde devam eden Pençe Harekt ile koordineli olarak, Zap ve Metina bölgelerine düzenlenen hava harekatlar neticesinde, bölücü terör örgütü tarafndan silah mevzii, barnak, snak ve mühimmat deposu olarak kullanlan hedefler vuruldu denildi.

Ana Sayfaya Git