Almanya'daki saldırı: Saldırgan dahil 11 ölü

Almanya'nın Hessen eyaletine bağlı Hanau kentinde gerçekleştirilen silahlı saldırılarda 9 kişi hayatını kaybetti. Polis, saldırganın saklandığı eve yapılan operasyonda saldırgan ve yanında bir kişinin ölü bulunduğunu duyurdu. Saldırıda 4 kişi de yaralandı. Ölenler arasında Türk kökenlilerin de bulunduğu belirtiliyor.

Haberler 21.02.2020 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Alman medyas saldrgann Tobias R. olduunu; evde yanndaki ölü bulunan kiinin ise saldrgann annesi olduunu duyurdu.

Güney Hessen Emniyet Müdürlüünden yaplan açklamada, saldrlar Heumarkt ve Kurt Schumacher caddeleri üzerindeki iki ayr yerde gerçekleti.

Saldrlar yerel saatle 22.00 sralarnda meydana geldi. Kafelere gerçekletirilen saldrlardan ilkinde 3 kii hayatn kaybetti. kinci saldr ise buraya çok yakn mesafedeki bir baka kafeye düzenlendi. Burada da 5 kii hayatn kaybetti. Polis, yarallardan birinin daha sonra öldüünü; ölü saysnn 9a çktn duyurdu.

Alman polisleri 2 kii olduu iddia edilen ve koyu renk bir araçla kaçan saldrganlar yakalamak için bir eve operasyon düzenledi. Polisin resmi sitesinden yaplan açklamada operasyon düzenlenen evde saldrgan ve yannda bir kiinin cesedi ile karlatklar, aratrmann sürdüü açkland. Alman medyas saldrgann fotorafn yaynlad.

TÜRKLER ENDELYZ

Almanyann Hessen eyaletine bal Hanau kentinde gerçekletirilen silahl saldrlarda 9 kii hayatn kaybetti. Polis, saldrgann sakland eve yaplan operasyonda saldrgan Tobias Rathjen ve yannda bir kiinin ölü bulunduunu duyurdu. Saldrda 4 kii de yaraland. Ölenler arasnda Türk kökenlilerin de bulunduu belirtiliyor.

Alman medyas, saldrgann yannda ölü bulunan kiisinin ise saldrgann annesi olduunu duyurdu.

Saldr ile ilgili konuan bölgede yaayan Türkler, gelimelerden endieli olduklar belirterek; Alman devletinin benzeri saldrlara kar önlem almas gerektiini söyledi.

Ana Sayfaya Git