Almanya'dan Türkiye açıklaması: İlişkimizin normalleşmesini istiyoruz!

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya’ya yapacağı ziyarete ilişkin değerlendirmede bulunarak, Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da normalleşmesini istediğini söyledi.

Haberler 05.08.2018 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Maas, Kölner Stadt-Anzeiger gazetesine yapt açklamada, Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Almanyaya yapaca ziyarete ilikin deerlendirmede bulundu.

Karlkl ilikimizin daha da normallemesini istiyoruz. diyen Maas, ilikilerin normallemesinin iki ülkenin de çkarna olduuna iaret etti. Almanyada yaayan 3 milyon Türk kökenli vatandatan dolay ilikilerin kendileri için hayati bir önem tadn belirten Maas, Türkiyenin de özellikle ekonomik ilikilerden dolay çkar bulunduunu kaydetti.

Cumhurbakan Erdoann ziyaretinde yaplacak görümelerde uzun zamandan beri ele alnan konularn masada olacan ifade eden Maas, Hala Türkiyede cezaevinde bulunan Alman vatandalar var. Neden bunun böyle olduunu anlamyoruz. Suriyenin kuzeybatsnda Afrin çevresinde Türkiyenin faaliyetleri de konu olacak. ifadesini kulland.

Alman basn, Bakan Erdoann eylül ay sonunda Almanyay ziyaret edeceini iddia etmiti.

Almanya Cumhurbakanlna dayandrlan haberlerde, Cumhurbakan Frank-Walter Steinmeierin Bakan Erdoan uzun bir süre önce davet ettii, ancak ziyaret tarihinin henüz kesin olmad ifade edilmiti.

Ana Sayfaya Git