AP'den YPG/PKK yanlısı karar

Kararda, Türkiye'ye ekonomik yaptırım uygulanması ve Suriye'nin kuzeyinde BM gözetiminde bir güvenli bölge oluşturulması istendi.

Haberler 25.10.2019 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avrupa Parlamentosu (AP), Türkiyenin güney snrnda oluturulmaya çallan terör koridorunu yok etmek, bölgeye bar ve huzur getirmek amacyla balatt Bar Pnar Harekatn knad.

Strazburgta toplanan AP, Türkiyenin Bar Pnar Harekatn knayan bir karar tasarsn kabul etti.

Tasarda, harekatn bölgenin istikrarna ve güvenliine zarar verdii ve uluslararas hukuka aykr olduu savunularak, Suriyenin kuzeyinde BM gözetiminde bir güvenli bölge oluturulmas istendi.

Ayrca tasarda, harekatn DEAn yeniden canlanmas riski tad iddia edildi. AP üyeleri, Türkiyeye yönelik ekonomik yaptrm kararlar alnmasn da istedi.

Tasarda dile getirilen unsurlar, terör örgütü YPG/PKKnn gündeme getirdii taleplerle örtüüyor.

- PKKllar APde arlanyor

AP, Türkiye kart kararlaryla biliniyor. Her yl Ortadou, Kürtler ve Türkiye bal altnda, krmz bültenle aranan PKK üyelerinin davet edildii sempozyumlara ev sahiplii yapan APde, aralklarla terör örgütü yanls etkinlikler düzenleniyor.

APnin Fransann Strazburg kentindeki binasnn önünde ise PKK yandalar örgüt elebann serbest braklmas için aralksz eylem düzenliyor.

Bar Pnar Harekat baladktan hemen sonra kaplarn YPG/PKK üyelerine açan APnin Brükseldeki binasnda 2016da da terör örgütü PKKnn eleba Abdullah Öcalan ve örgütün Suriye uzants YPG üyesi teröristleri gösteren fotoraflarn bulunduu bir sergiye yer verilmiti.

Eski Türkiye Raportörü Kati Piri de PKK, Avrupa için tehdit oluturmuyor. diyerek, APnin neden terör örgütünü destekleyen kararlar aldn ortaya koymutu.

Ana Sayfaya Git